Gazete Vatan Logo

Türk Kızılayı’na yanmayan kıyafet

İTHİB, Türk Kızılayı’nın 6 bin 500 çalışanı için teknik tekstil ürünlerinden koleksiyon hazırlayacak. Yanmayan, nefes alabilen ve buruşmayan kıyafetlerin üretimi Çorlu’da yapılacak. Çalışanlar Eylül’den itibaren yeni kıyafetlerle yardım faaliyetlerini sürdürecek

Türk Kızılayı’na  yanmayan kıyafet

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Türk Kızılayı’na tasarım ve kumaş desteği sağladı. İTHİB, Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri, teknik tekstil kumaşıyla yeniden tasarladı. İTHİB, Kızılay Koleksiyonu için başlangıçta 50 bin metre nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaş kullandı.

Farkını ortaya koyacak”

İTHİB ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, şunları söyledi: “Dünya markamız Türk Kızılayı görevlilerinin dünyada ülkemizi temsil ederken giydiği kıyafetleri Türkiye’nin kumaşı ve Türkiye’nin tasarımı ile yeniledik. Ürettiğimiz nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaşlarımızla Kızılayımız’ın kurumsal kıyafet imajını tasarladık. 6 bin 500 çalışanı ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılayı’na, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik.”

Haberin Devamı

Kıyafetleri tasarlayan İTHİB Moda Danışmanı Hakan Akkaya da “8 ayrı tasarımda mont, yelek, pantolon, yağmurluk, polar, tişört, polo yaka kısa ve uzun kollu tişörtten oluşan koleksiyonu tasarlarken, Kızılay çalışanlarının yardım elini uzatırken, konforunu ve işlerini kolaylaştırmasını hayal ettim” diye konuştu.

İnsani yardıma imza atacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tekstil sektörümüzle insani yardım ortak paydasında bir kez daha buluştuk. Desteğini bir kez daha bizden esirgemeyen İTHİB Başkanı İsmail Gülle’ye teşekkür ediyorum. Bizler de Kızılaycılar olarak sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sararken milli gururumuz olan Türk tekstilinin ürünü yeni kıyafetlerimizi üzerindeki kırmızı hilalimizle gururla taşıyacağız. Bu proje sayesinde dünyada ‘Türk Tipi Yardım Modeli’nin yanında Türk kumaşı ve tasarımı da insani yardım sektörüne imzasını atacak.”

Haberin Devamı