Gazete Vatan Logo

Türk kızı Merve, tüm Avrupa’da aranıyor

19 yaşındaki kız, adam vurdu, soygun yaptı, rehin aldı, gasp etti, çaldı ve Hollandalı sevgilisiyle kaçtı.

Ünlü ABD’li soyguncu çift Bonnie ve Clyde’ın eylemlerine benzer eylemler yapan bir Hollandalı ile Türk sevgilisi başta Hollanda ve Almanya olmak üzere her yerde aranıyor.
Silahlı soygun, rehin alma, özgürlüğü kısıtlama, ateş etme gibi suçlardan arananlardan biri Marcos Antonio Van der Ploeg isimli 25 yaşındaki Hollandalı, diğeri de 19 yaşındaki Türk sevgilisi Merve Enise Bircan.


Silahli ve çok tehlikeli olduğu bildirilen çifti yakalamak için Avrupa polisi alarma geçti. İkilinin pazartesi günü de Hollanda’nın sınır kenti Enschede’de bir kişiyi park yerinde silahla vurduğu açıklandı.


İşte şok eden eylemleri


Gangster çift olarak nam salan Marcos ile Merve, hayatını hırsızlık yaparak, soygun yaparak ve diğer bazı suçları işleyerek ele geçirdikleri şeylerle sürdürüyor. Modern Bonnie ve Clyde diye tanımlanan çiftin eylemlere şunlar;

1) 10 şubat 2014, Meppel Hollanda: Marcos ile Merve, bu şirin Hollanda kasabasında 52 yaşındaki bir kadının evine giden çift, onu rehin aldı ve bir kaç gün rehin tutup evinde yaşadı. Bir kaç gün sonra da kayıplara karıştı.

2) 18 şubat 2014, Mierde köyü – Hollanda: 2000 kişinin yaşadığı köye gelen çift, silahlı bir soygun yaptı ve bir kaç kişiyi de bir süre rehin aldı.

3) 24 şubat 2014, Enschede- Hollanda: Bir kamp yerine gelen çift, Almanya sınırındaki bu yerde bir karavanı soydular. Bir adam onları fark edince de, silahla ateş ederek onu yaraladılar ve 47-JKG-4 plakalı araçla kaçtılar.

4) Aynı gün, aynı yer, saat 19.00: Aynı arabayla kaçamayacağını düşünen Marcos ile Merve, bu kez bir Alman ailenin aracını durdurdu. Tüm aileyi rehin aldı. Ardından kadın ve çocukları bıraktı. Erkeği silahla tehdıt ederek kendilerini Almanya’nın Ahaus kentine götürmesini istedi.

5) Aynı gün, Ahaus. Saat 20.20: Mavi Honda Crv aracıyla Marcos ile Merve’yi sınırı geçip Almanya’ya getiren baba, serbest bırakılacağını beklerken şok oldu. Çift, babayı araçtan atıp arabayla çekip gitti.

6) Aynı gün, Gronau- Münsterland: Gangster çift kaçmaya devam etti ve en son Gronau’da görüldü. Alman polisi, çiftin orada bir yerde saklandığını veya bir karavanda kaldığını sanıyor. Ayrıca yanlarında rehine olabileceği de belirtiliyor.

Ayrıca, ikilinin kaçtıkları arabanın görülmesi halinde durdurulmaması ve “ancak şiddetle durdurulabilir” denilerek özel timin beklenmesı gerektiği vurgulandı.

Ali GÜLEN / FRANKFURT

Haberin Devamı