Gazete Vatan Logo

Türk kadınlarına ödüllü projeyle teşekkür edecek

5 yılda Türkiye’de 150 mağaza ile alanında en büyük mono marka haline gelen Fransız Yves Rocher, Türk kadınına sosyal sorumluluk projesiyle teşekkür edecek. Şirketin 10 bin euro ödüllü Toprağın Kadınları yarışması Türkiye’de de başlatıldı.

Türk kadınlarına ödüllü projeyle teşekkür edecek

5 yılda Türkiye’de 150 mağaza ile alanında en büyük mono marka haline gelen Fransız Yves Rocher, Türk kadınına sosyal sorumluluk projesiyle teşekkür edecek. Şirketin 10 bin euro ödüllü Toprağın Kadınları yarışması Türkiye’de de başlatıldı.

Yves Rocher, daha önce temsilcilik kanalıyla adım ettığı Türkiye pazarında 2010 yılında strateji değiştirdi ve kendi şirketini kurdu. Şirketi kurduğunda 20 olan mağaza sayısı 13 milyon euroluk yatırımla 150’ye yükseldi. Geçen yıl 25 milyon olan cironun bu yıl yüzde 40’ın üzerinde artması öngörülürken şirket Türk kadınının markasına gösterdiği ilgiyi sosyal sorumluluk projesiyle taçlandıracak. Yves Rocher Türkiye, şirketin 1991’den beri 50’den fazla ülkede dayanışma doğa, çevre ve eğitim konularında projeler yürüten Yves Rocher Vakfı’nın yıllardır düzenlediği Toprağın Kadınları projesini Türkiye’de de gerçekleştirecek.

31 Ekim son tarih

Kâr amacı gütmeden çevre, eğitim ve toplum konularında emek veren kadınları desteklemeyi ve seslerini büyük kitlelere duyurmayı hedefleyen yarışmaya katılmak isteyen 18 yaşından büyük Türk vatandaşı kadınların www.yvesrocher.com.tr adresindeki başvuru formlarını doldurması gerekiyor. Başvurular 31 Ekim’e kadar alınacak. Birinci olan proje 10 bin euro kazanacak ve yine 10 bin euro ödüllü dünya yarışmasına katılma hakkı elde edecek. Bu projeyle kendilerini pazarda lider yapan Türk kadınlarına teşekkür etmek istediklerini belirten Yves Rocher Türkiye Müdürü Elif Berker, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Projeleri bekliyoruz

“Toprağın Kadınları projesi 3 temel başlığı kapsıyor. Birinci başlık biyoçeşitlilik yani çevre yararına bir bitki türü ve ya tabiat alanlarının koruma altına alınmasını sağlamak. İkinci başlık toplum. Bu başlıkta çevre yararına alınan bir aksiyon ile toplumun refahına sürdürülebilir katkıda bulunmak gerekiyor. Bu kapsamda kadın özgürlüğü ve cinsiyet eşitliğine destek de çok önemli bir alt başlık..Bununla da Birleşmiş Milletler’in 1000 yıl kalkınma hedeflerinden birini desteklemiş oluyoruz. Üçüncü başlık ise eğitim. Burada da amaç çevre ile ilgili bir konuda çocukların ve gençlerin bilinçlenmesini sağlamak. Bu özelliklere sahip projesi olan tüm kadınlarımızı bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Faslı Naima Fdil, Toprağın Kadınları yarışmasını kazananlardan. Köyündeki güllerin değerini artırmak için mücadele eden Fdil, gülleri işlemeyi ve uygun fiyata satmayı öğrenmekle kalmamış diğer kadınlara da öğretmiş. Köydeki kadınlara matematik de öğreterek hesap yapmalarını kolaylaştırmış.

Yaşlanma karşıtı krem lider

Elif Berker, cirolarının yüzde 40’ını cilt bakım ürünlerinden geldiğini söyledi. En çok satan ürünün sanıldığının aksine maskara değil 50 koruma faktörle yaşlanma karşıtı güneşten koruyan yüz kremi olduğunu kaydeden Berker, “Ciroda ikinci sırada yüzde 20 ile makyaj, üçüncü sırada yüzde 17 ile parfüm var. Şampuanda ciddi artış var. Saç ürünlerinin yüzde 3 olan payı yüzde 10’lara geldi” diye konuştu.

5 yılda 150 mağazaya 550 çalışana ulaştı

ELİF Berker, 5 yılda yüzde 90’dan fazlası kadın olan 550 çalışana ulaştıklarını anlattı. Berker, “Yeni hedefimiz 5 yılda 250 mağazaya ulaşmak. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Türkiye’de 40 ilde varız. İstanbul’da 50, Ankara’da 20 mağazamızla hizmet veriyoruz. Anadolu’dan büyük ilgi var. Diyarbakır’da 3’üncü mağazayı açıyoruz. Sivas’ta 2 mağaza birden açacağız. Ordu’ya giden ilk uluslararası markayız. Bu başarıyı yüksek kaliteli ve etkin ürünleri doğru fiyata sunarak yakaladık” dedi.

Haberin Devamı