Gazete Vatan Logo

Türk kadınının başarılı olacağını kanıtladık

Dünya Kulüpler Şampiyonası Finali'nde İtalyan Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek dünyanın en büyüğü olan Eczacıbaşı VitrA’nın şampiyon oyuncularıyla buluştuk.

Türk kadınının başarılı olacağını kanıtladık

Türk kadın voleybolu son 10 yıla dünyada damgasını vurdu. Öyle ki Filenin Sultanları'nın 2003'te Avrupa İkincisi olmasıyla başlayan bu grafik, gerek milli gerekse de kulüp takımlarında devam ediyor. Son yedi yılda Türk kulüpleri Avrupa'nın en iyi takımı olarak kupayı kaldırdı. İki kez Vakıfbank, bir kere Fenerbahçe ve geçen sene de Eczacıbaşı VitrA Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu ve kupayı bir kez daha ülkemize getirdi. Eczacıbaşı VitrA durmadı, geçtiğimiz hafta Filipinler'de düzenlenen Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası Finali'nde İtalyan Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek dünyanın en büyüğü olduğunu kanıtladı. Dünya Şampiyonu voleybolcularıyla kulübün Ayazağa'daki antrenman tesislerinde buluştuk, sportif başarılarının öyküsünü ve özel hayatlarını dinledik...

Gülden Kayalar

Eve dönünca dört makine çamaşır yıkadım

Türk kadını için ne ifade ediyor dünya şampiyonluğu?

Eczacıbaşı olarak Türk kadınının gücünü göstermek her zaman hedefimiz... Sonuçta Vakıfbank da oradaydı. Ne kadar güçlü olduğunu gösterdik Türk kadınının. Orada kadınları temsil ettik. Yeter ki fırsat geçsin eline Türk kadını istediği her şeyi yapabilir...

Haberin Devamı

Peki ne kadar güçlü Türk kadını?

Her kadın şanslı değil maalesef. Gücünü keşfetmesi lazım. İmkan da gerekiyor. Günümüzde her gün yaşanan olayları görüyoruz. Bazılarına imkan verilse yapamayacağı hiçbir şey yok. Tuttuğunu da koparır bizim kadınlarımız...

Şampiyona sırasında evden uzak kaldınız, ortalık derli toplu muydu?

Döndüğümüz gün dört makine çamaşır yıkadım... Birikmiş her şey. Eğer ki eşiniz anlayışlı ise problem olmuyor... Benimle gurur duyuyor.

Büşra Kılıçlı

Depremden sonra voleybola tutundum

Bu noktaya gelmek için ne kadarlık fedakarlık yaptınız?

En baştan ele alırsam, şu anki durumum ekstrem diyebilirim. Ben Kocaeli'den geldim, 1999 depremini birebir yaşadım. Depremden sonra başladım voleybola, beni yeniden hayata bağladı. Sonrasında turnuvalar vs derken, 13 yaşımda geldim ailedem ayrılıp. Aileyi düşündüğümde, kızlarını bırakmak çok yeni bir şeydi. İlk gecemi hatırlıyorum. Allah'ım ben burada ne yapacağım dedim? Bu bir özveri işi başarı da böyle geliyor zaten.

Haberin Devamı

Genç kızlara tavsiyen ne olurdu?

Bir şekilde aldığın kararın arkasında durmak ve pes etmemek gerekiyor. Birazcık diretmek de şart. İş hayatında vs her yerde geçerli bu. Anlaşmazlıkları kabul edip daha iyisi için çalışmak gerekiyor...

Nilay Özdemir

Kadınlar güçlü oladuklarını unutmasın

Dünya şampiyonu olmak nasıl? Bu Nobel almak gibi bir şey sanırım...

O Nobel için çok etkileyici bir kitap yazman, önceden pek çok araştırma yapman lazım gerekiyor. Bizimkisi de onun gibi bir şey. Tamamen asosyal bir hayat yaşıyoruz. Çok fazla mental ve fizik yorgunluk yaşıyoruz. Babaannemle aynı ağrılara sahibim onu söyleyeyim.

Kadına otobüste şort giyiyor diye tekme atıyorlar ülkemizde, kadınlar için bu şampiyonluğun anlamı ne?

Zor zamanlardan geçiyoruz. Değerimizin sorgulandığı dönemden geçiyoruz. Bu dönemde bu kadar büyük bir iş çıkarmamız gurur verici. Bence bir kadının güçlü olduğunu anlaması için dünya şampiyonluğuna da gerek yok. Umarım kadınlara "Güçlü olabilirim" demeyi hatırlatırız.

Haberin Devamı

Thaisa Daher Pallesi

Instagram’dan evlenme teklifleri alıyorum

Thaisa sen bir Instagram fenomenisin de! Nasıl bu kadar popüler oldun?

İnanın bilmiyorum formülünü, en doğal halimi çekip yüklüyorum belki ondandır. Ben bir selfie bağımlısıyım. Ama Brezilya'da önce popüler oldum ve bu Türkiye'de de devam ediyor.

Türk erkeklerinden taciz mesajları geliyor mu fotoğraflara?

Bazıları direkt mesaj atıyor veya yorum yapıyor. "Seni seviyorum", "Çok güzelsin" diyen var..

Kesin evlilik teklifi yapan da vardır?

İnanın Türk yok, ama Brezilya'dan çok teklif geliyor. Ama ben evliyim..

Neslihan Demir (Kaptan)

İşime saygıdan dolayı makyajlı maça çıkarım

Bu şampiyonluklar çok olmuyor mu Neslihan?

Alışkanlık oldu galiba... (gülüyor) Bunu yaşamayan birine anlatmak çok zor. İnanılmaz bir duygu. O kupayı eline alıp kaldırmak, hem de ikinci defa çok saçma... Bu kadar da olmaz denilen bir şey değil ama başarıya alışmıyorsunuz... En ufak bir kupada bile çok mutlu oluyorsunuz. Sporun ve mücadelenin getirdiği bir şey. İki defa üst üste hiçbir takım yok bunu başaran.

Haberin Devamı

Bu büyük başarının karşılığı var mı peki Türkiye'de?

Türk voleybolu ilgiyi daha fazla hak ediyor. Takım sporların en başarılı branş neredeyse...

Döner dönmez rutin hayat da devam ediyor değil mi?

Tabii canım. Döndüm eve kızımla oynadım. Gezdik, okuldan aldım falan. Eşimle, iddiaya girdik. Şampiyon olsaydık eve köpek alacaktı. Eh kızım Zeynep epey ilgiyle maçları takip etti. Çünkü ucunda köpek vardı.

Sorun olduğunda kaptan olarak ne yapıyorsun?

Müdahale edebildiğim noktada ediyorum. Beni aşan bir şeyse menajer veya antrenörle paylaşıyoruz. Bu zamana kadar da olmadı.

Maç öncesi ‘kadınsal’ hazırlıklar uzun mu sürüyor?

Kuaförümüz var, saçımız var, makyajımız var... Hareket saati 4 diyorlarsa biz 3'te hazırlanmaya başlıyoruz. Yarım saatte hazırlanıyoruz, artık alıştık. Makyajımız da akmıyor, waterproof var... Maçtan maça makyaj yaparım ama dışarıda pek yapmam.

Neden öyle?

Yani işimi icra ettiğim yer orası. Saygıyı hak ettiğini düşünüyorum.

Türk kadını için önemi neydi bu şampiyonluğun?

Kanıtlamış olduk... Kanıtlamak lazım bence.

E daha kaç defa şampiyon olacaksınız ve "kanıtladık" diyeceksiniz?

Herhalde kanıtladık diyeceğiz yine. Yine de birlik beraberlik olduğunda daha kolay aşabiliriz diyorum...