Gazete Vatan Logo

Türk iş adamları: Terör Türkiye'ye boyun eğecek

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına iş dünyasından tepki yağdı. İşadamları "Terör Türkiye'ye boyun eğecek" dedi

Türk iş adamları: Terör Türkiye'ye boyun eğecek

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısına ekonomi yönetimi ve iş dünyasından tepki yağdı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin yürüyüşünü engellemek isteyenler tarafından son günlerde art arda terör saldırıları düzenlendiğini belirterek 'sağduyu' çağrısı yaptı. Olpak, "Terörün anlamı da amacı da korkutmaktır fakat bizim İstiklal Marşı'mız 'Korkma' diye başlar. Bizler korkmuyoruz, Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye'ye boyun eğecek" dedi.

KENETLENME ZAMANI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da yayımladığı mesajda, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Milletçe kenetlenerek yaşatılan acıları aşacağız."

DEVLETİN YANINDAYIZ

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, vatandaşlarda panik havası yaratmayı amaçlayan saldırıların, aksine bağları güçlendireceğini belirtti. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, terör odaklarının Türk milletinin Çanakkale ruhunu damarlarında taşıdığını unutmaması gerektiğini vurgulayarak, "Terörün hedefi halkımız, amacı ise devlet ve millet bütünleşmesini engellemektir. Bize düşen bir olmak, devletimizin yanında dimdik durmaktır" yorumunu yaptı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise "Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen şer güçleri pişman olacak" dedi.

AMACINA ULAŞAMAYACAK

Haberin Devamı

Nizip'te bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terörün amacının Türkiye'de istikrarı bozmak olduğunu belirterek, "Terörün Türkiye'ye mesajı; etrafınızda olup bitenlerle ilgilenmeyin, Suriye konusunda söz söylemeyin, kendi içinize dönündür. Terör asla amacına ulaşamayacaktır. Türkiye güçlü bir ülkedir" dedi.

EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise terör örgütünün Türkiye'yi korkutmak için gayret gösterdiğini belirterek, " Korkarak, sinerek sosyal medyayı terörün reklam aracı haline getirerek bu insanların ekmeğine yağ sürüyoruz. Amaçlarına ulaşmalarını sağlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı