Gazete Vatan Logo

Türk iş adamı IŞİD yüzünden intihar etti

Türk iş adamı IŞİD yüzünden intihar etti

Musul’daki mağazasına IŞİD tarafından el konulduktan sonra Süleymaniye’ye yerleşen Türk asıllı işadamı, kendini asarak intihar etti.

İşadamı M.B. (60), 29 Ocak günü Süleymaniye’deki mobilyacı dükkanında kendisini asarak intihar etti.

4 yıldır Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta mobilya ticareti yapan ve IŞİD’in Musul’u işgal etmesi üzerine kentteki mağazasını bırakan M.B, 6 ay önce Süleymaniye’de yeni bir mağaza açmıştı.

Rûdaw’a konuşan bir buçuk aydır M.B’nin yanında tercüman olarak çalışan Rebin Dılşad, patronunun intihar ettiği gün, Türkiye’den Süleymaniye’ye yeni mallarının geldiğini belirtti.

M.B’nin Süleymaniye’deki mağaza sahibine 40 bin dolar kira borcu olduğunu söyleyen Rebin Dılşad, “Yeni malların geldiği gün, M.B’ye telefonla ulaşamadık. Polise haber verdik. Polis geldikten sonra, içeride intihar ettiği ortaya çıktı” dedi.

M.B’nin cenazesi 2 Şubat’ta Türkiye’ye gönderildi.

Olay sonrası Türkiye’den gelen 3 işadamının, M.B’nin kendilerine onbinlerce dolar para borçlu olduğunu söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

M.B’nin başka bir arkadaşı ise intihar eden işadamına Türkiye’den para için baskı yapıldığını söyleyerek, “Yaşanan mali kriz nedeniyle mallarını elden çıkarması için benden yardım istedi. Bir süre beraber çalıştık” dedi.