Gazete Vatan Logo

Türk füzesi düşmana korku salıyor

Türk füzesi UMTAS test atışlarında tam isabet kaydederek büyük başarı sağladı.

Türkiye''nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS, Roketsan tarafından geliştiriliyor. Türk füzesi test atışlarında tam isabet kaydederek büyük başarı elde etti.

ROKETSAN, daha öncede aktif lazer güdümlü füzesi CİRİT''i, geçtiğimiz ay Birleşik Arap Emirlikleri''ne (BAE) satmak için anlaşma imzalamıştı. Şirket şimdi de milli imkanlarla geliştirdiği uzun menzilli tanksavar füzesi UMTAS''ı tamamlamak üzere.

Türk Silahlı Kuvvetleri''nin ihtiyacını milli imkanlarla karşılamak amacıyla başlatılan uzun Menzilli Tanksavar Füze, helikopterlerden kullanılacak ve ana muharebe tanklarına karşı etkili ve rakip tanksavar sistemlerine üstünlük sağlayan birçok özelliğe sahip.


UMTAS, hassas güdüm kontrol sistemine dayanan kullanım konsepti ile kullanıcıya gece-gündüz ve kötü hava koşullarında hedefe kilitleme, hedef üzerinde vuruş noktası seçimi gibi özellikler ile geliyor. Füze, sahip olduğu yüksek performanslı harp başlığı sayesinde ileri teknoloji tank zırhlarına ve beton koruganlara karşı oldukça güçlü. Şimdiye kadar yapılan testlerde füze hedeflerini başarıyla vurdu.

Roketsan ayrıca Lazer Arayıcı Başlıklı Tanksavar Füzesi (L-UMTAS) ve yüksek infilaklı parçacık etkili harp başlıklı füze geliştirilmesine yönelik çalışmalarına da devam ediyor.

Havadan karaya, atış öncesi ve atış sonrası kilitlenebilen yarı aktif lazer güdümlü bir füze sistemi. L-UMTAS, taarruz helikopterlerinden ve kara araçlarından gece ve gündüz atılabilecek harp başlığına göre ana muhabere tankı, zırhlı personel taşıyıcı, kamyon, arazi aracı, siper, bina ve alçak irtifada hava asılı kalan helikopterlere karşı kullanılabilecek. Lazer UMTAS da entegre edildiği ATAK helikopterinden başarılı test atışları gerçekleştirdi.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Beşiktaş''ın da artık bir Yandex''i var!

Haberin Devamı