Gazete Vatan Logo

Türk Eğitim Gönüllüleri'nden dev yatırım!

ALMANYA’nın Köln kentinde, Türk eğitim gönüllüleri 25 milyon Euro’luk yatırımla kentin en modern okullarından birini inşa ediyor.

Köln’de, Türk eğitim gönüllüleri tarafından 7 yıl önce kurulan Dialog Lisesi, şimdi de 25 milyon Euro’luk yatırımla kentin en modern okullarından birini inşa ediyor. Mimari ve iç dizaynı ile göz dolduran okul bittiğinde öğrenciler en son teknoloji ile eğitim görecek. Toplam 22 dersliğin bulunduğu okulda sınıflar 24’er kişilik olacak. Özel havalandırma sistemi bulunan sınıflardaki akıllı tahtalar ders işlerken aynı zamanda bilgisayar olarak kullanılabiliyor. İnşaatı hızla süren okulun önümüzdeki haziran ayında açılması planlanıyor.

SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

Dialog Lisesi’nin İdari Müdürü Genç Osman Esen, eski okulun yanına inşa edilen yeni bina hakkında şu bilgileri verdi:

"Mevcut binamız eskiden bir resmi daireydi. Bu yüzden altyapı olarak okul için pek uygun değildi. Yeni binamızda 730 öğrenci eğitim- öğretim görebilecek. Binamızın ihalesine Almanya’da sadece okul inşa eden müteahhitlik firmaları katıldı. Binayı ehil bir firma yapıyor. Binamızda çift spor salonu, tiyatro salonu, cep sineması, kütüphane, yemekhane, bilim odaları, fen odaları ve bilgisayar odaları olacak. Yemekhanemiz 1500 kişiye yemek yapacak kapasitede. Tüm birimler en son teknoloji ile donatılacak. Okulumuz için yeni kayıt dönemi başladı. Bu ayın 22’sinde seviye tespit sınavı yapacağız. Okulumuza kabulde sınavdaki başarıları kadar öğrencinin önceki okulunun referansı etkili olacak. Veliler her zaman gelip yeni binamızı ziyarete edebilir."

MEVCUT OKULDA 376 ÖĞRENCİ VAR

Genç Osman Esen halen eğitime devam edilen okulla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Okulumuz 2007- 2008 eğitim yılında açıldı. Şu an 376 öğrencimiz var. Okulumuz tam gün eğitim veriyor, devlet tarafından tanınıyor. Öğrencilerimize her gün kendi aşçılarımızın hazırladığı 3 çeşit yemek veriliyor. Günde 1 saat etüt var. Etüt dersleri branş öğretmenleri tarafından veriliyor. Okulumuzda İngilizce zorunlu, bunun yanı sıra öğrencilerimiz seçmeli olarak Fransızca veya Türkçe, ileri sınıflarda ise İspanyolca ve Latince öğreniyorlar. Bu yabancı dilleri uluslar arası kullanabilmeleri için sertifika sistemi sunuyoruz. Okulumuz çok sayıda ödül aldı. Örneğin ilk kurulduğumuz yıl Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından Avrupa Madalyası verildi."

Haberin Devamı