Gazete Vatan Logo

Türk dijital reklam pazarı 800 milyon liraya ulaştı

TÜRKİYE’DE yılın ilk yarısında dijital reklam yatırımları yüzde 21.3 artışla 789.3 milyon liraya ulaştı. 2014’ün aynı dönemine oranla en çok artış görülen kategoriler, yüzde 69.9 ile mobil gösterim reklamları ve yüzde 43.3 ile video reklamları oldu.

Türk dijital reklam pazarı 800 milyon liraya ulaştı

Arama motoru reklam yatırımları 2015’in ilk 6 ayında 413.9 milyon liraya yükseldi. IAB Türkiye tarafından açıklanan 6 aylık sonuçlara göre, araştırma kapsamında ilk kez sosyal medya ve programatik yatırımları da incelendi. Sonuçlara göre, 2015’in ilk yarısında programatik yatırımlarının 30.7 milyon lira olduğu görülürken, sosyal medya yatırımları 99.5 milyon lira olarak kaydedildi. Display reklam yatırımları 295.7 milyon TL oldu.

Toplamdan yüzde 24 pay aldı

IAB Türkiye Başkanı Dr. Mahmut Kurşun, “Dijital, dünyada ve Türkiye’de reklam endüstrisinin çekici gücü konumunda. Rakamlar bunu net biçimde ortaya koyuyor. Genel bir hesaplamayla ilk 6 ay itibarıyla dijitalin toplamdan aldığı payın yüzde 24’e yaklaştığını görüyoruz. Bu da sene başındaki tahminlerimizi doğruluyor” dedi. IAB Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Endüstri Standartları Yürütme Kurulu Başkanı Savaş Yılmazer de, “Dijital çift haneli oranlarla büyümesini sürdürüyor. Büyümeyle birlikte küresel standartların ülkemizde uygulanması ve yaygınlaşması önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı