Gazete Vatan Logo

Türk dekoratör New York Times'da

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, "Home and Garden" (Ev ve Bahçe) ekinde Türk dekoratör Mehmet İlksel'e geniş yer ayırdı...

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, "Home and Garden" (Ev ve Bahçe) ekinde Türk dekoratör Mehmet İlksel'e geniş yer ayırdı. Gazete, halen yaşamını Paris'te sürdüren İlksel'in, duvar kağıtlarında yarattığı harmoniyle dünyaca ünlü dekoratörlerin gözdesi haline geldiğini yazdı.

Gazete, 1988 yılında Hindistan'ın Jaipur şehrinde tanışan Mehmet İksel ve İsrailli eşi Dimonah'ın 18 yıldır duvar kağıdı işiyle uğraştığını; çiftin yarattığı duvar kağıtlarına internette de büyük bir ilgi olduğunu belirtti. Bu duvar ağıtlarının, aralarında New York'tan Thomas Britt, David Baston, Alberto Pinto; Paris'ten Alberto Pinto ve Amerika Palm Beach'ten William Eubanks, Los Angeles'dan Timothy Corrigan'ın da bulunduğu dekoratörler tarafından kullanıldığını belirten gazete, bu ünlü isimlerin, çiftin hazırladığı duvar kağıtlarıyla ilgili övgü dolu görüşlerine de yer verdi. Çiftin çalışmalarını yaptığı Paris'te bulunan atölyelerinin dekorasyonundan da övgüyle söz edildi.