Gazete Vatan Logo

Türk DEAŞ’lılar teslim oluyor

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, birkaç gün önce Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin Telafer’i DEAŞ’tan kurtarma operasyonunda sıkışan DEAŞ militanları aileleriyle birlikte kaçıp, Peşmerge güçlerine sığındı.

Türk DEAŞ’lılar teslim oluyor

Rusya menşeli haber ajansı Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre Haşdi Şabi ve Irak askerlerinin kendilerini öldürecekleri korkusuyla Telafer’in kuzeyindeki İyaziye kasabasında Peşmerge’ye teslim olan 250 civarında DEAŞ’lı arasında Türkiye vatandaşları da var.

500 civarında Türk var

Peşmergeye teslim olan Türkiye vatandaşı Erzurumlu 34 yaşındaki DEAŞ militanı Uğur Çardakçı’nın annesi Halide Çardakçı Sputnik’e açıklamalarda bulundu. Oğlunun 2 yıl önce Telafer’e gittiğini belirten anne Çardakçı, şu ifadeleri kullandı: “Oğlum iş için mi yoksa DEAŞ’a katılmak için mi gitti, yoksa DEAŞ’a zorla mı kattılar, bilmiyoruz. Oğlum Telafer’de iken onla sürekli WhatsApp’tan görüşüyorduk. Telafer’den çıkmak için bize dedi ki ‘milletvekillerine söyleyin bize yol açsınlar’. 7 aydır kuşatma altındalarmış. Oğlum Peşmerge’ye teslim olmaya gelirken uçaklar tarafından ayağından vurulmuş, sırtından ve ayağından yaralanmış. Resimlerini gördük. Oğlum eşiyle birlikte Peşmerge güçlerine teslim olmuş.Teslim olduktan sonra kadın ve çocukları kampa teslim etmişler erkekleri ise alıp götürmüşler. Eşi şimdi Musul’a bağlı Hamam Eli kampındaymış. Kamp BM’nin kampı. Sağ veya ölü, onu istiyoruz. Oğlum için Irak Konsolosluğu’na başvuruda bulunduk. Fakat bir sonuç alamadık. Yakında Erbil’e gideceğiz, akıbiteniisoracağız. Biz Irak’ın Ankara Konsolosluğu’na da başvuruda bulunduk. Erbil Konsolosluğu’na da başvuru yapacağız. Bizim gibi aileler çok. Irak’ta 500 civarında Türk ile ailesi Peşmerge güçlerine teslim olmuş.”

Haberin Devamı