Gazete Vatan Logo
Magazin Türk damak tadında İtalyan lezzetleri

Türk damak tadında İtalyan lezzetleri

İtalyan lezzetlerini ulaşılabilir bir fiyata sunan Punto, son dönemde yenilenen mönüsü ile de dikkat çekiyor. Özelikle taze ürünleri misafirlerinin tabaklarına sunan restoran birçok AVM’de yer alan şubesi ile de her yerde aynı lezzeti bulmanızı sağlıyor. Zincir restoranda İtalyan mutfağını sunmanın inceliklerini ise şef Mustafa Özkan ile konuştuk.

Türk damak tadında  İtalyan lezzetleri

Mutfakla olan bağınız nasıl başladı?

Mutfağa çocukluğumdan bu yana ilgim vardı. İtalyan Mutfağı başta olmak üzere, dünya mutfağı servisi yapan birçok ünlü restoranda alanında tanınmış şeflerle çalışma şansım oldu. 20 yıldır da bu meslekteyim. İtalyan Mutfağı, makarna, pizza alanında ağırlıklı olarak çalışıyorum ve sürekli kendimi Akdeniz Mutfağı konusunda geliştirmeye çalışıyorum.

Nasıl bir mutfak oluşturmaya çalıştırdınız?

Mönümüzü Türk damak tadına uygun İtalyan lezzetleri ile kurguluyoruz. Marka olarak tazeliğe ve lokal ürünlere çok önem veriyoruz. En iyi tedarikçilerle çalışıyoruz. Mozarella ve burratamızı Afyon’da bir çiftlikte ürettiriyoruz. Yalnızca İtalya’dan gelen parmesan peynirini kullanıyoruz. Baharatlarımızı ve salçamızı Gaziantep’ten, zeytinyağımızı Hatay’dan özel olarak getirtiyoruz.

Mottomuz her zaman Taze İtalyan’ı sunmak

Sizce İtalyan mutfağı anlamında nasıl bir boşluğu dolduruyorsunuz?

Türkiye’de ulaşılabilir seviyedeki tek ve en büyük İtalyan restoranı zinciriyiz. İtalya’ya gittiğinizde deneyimlediğiniz lezzetleri burada sunmayı hedefledik. Sloganımızda da vurguladığımız “Fresco Italiano” (Taze İtalyan) mottomuzla markamızın taze, lezzetli ve özgün İtalyan mutfağına bağlılığını ifade ediyoruz. Ev yapımı, özel reçetelerle hazırlanan soslarımız, kullandığımız malzemenin tazeliğine de lezzetimiz kadar önem veriyoruz.

Haberin Devamı

Her şubeden aynı lezzet standardını nasıl sağlıyorsunuz?

Mönümüzde yer alan her ürünün standart bir reçetesi bulunuyor ve aynı tedarikçiden gelen ürünlerle, eğitilmiş şefler tarafından hazırlanıyor. Tecrübeli ve sürekli eğitilen bir ekibimiz var. Ekibimizin büyük bir kısmı da Punto’nun çok uzun yıllardır içinde olan değerli şefler. Dolayısıyla bu ekip ruhu ve tecrübe ile operasyonumuzu sorunsuz bir şekilde yönetebiliyoruz.

Sicilya limonundan il limone’yi tatmalısınız Mönünün en dikkat çeken yemekleri hangileri?

Punto olarak çok geniş bir mönüye sahibiz ve her damağa uygun lezzetler sunuyoruz. Mönümüzde başlangıç olarak trüflü ve parmesanlı arancini, salata olarak iki peynirli ve cevizli roka salatası, makarna olarak penne burrata, spesyalimiz deniz mahsullü risotto ve pizza olarak en çok carpaccio tercih ediliyor. Tatlı olarak ise Sicilya limonu ile hazırlanan il limone ve mascarpone peyniri ile hazırladığımız tiramisu en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeni eklenen lezzetler var mı?

Mönümüzü sürekli olarak trendler ve mevsime göre yeniliyoruz. Keçi peynirli pancar salatası, fettucine Punto fresco, pesto burrata pizza mönümüze eklenen yeni lezzetler arasında yer alıyor.

Yemek yapmak sabır gerektirir
Mutfakta nasıl bir düzene sahipsiniz? Sizi mutfakta en çok ne sinirlendirir?
Aşırı titiz, adil ve disiplinliyimdir, çalıştığım ekibimden de bunu beklerim. En çok işime karışılması beni sinirlendirir.
Yemek yaparken en çok neye dikkat ediyorsunuz?
Ürünlerin kalitesi ve tazeliği çok önemli… Yemek yapmak; sabır, farkındalık ve konsantrasyon gerektirir. Kontrolü size verir. Yemek pişirirken tamamen kontrole sahibim. Yemeğe katılan malzemeleri ben seçiyorum. Her bir yumurtayı ya da unu… Yaptığım şey benim seçimim ve bu da bana başka hiçbir yerde ulaşamadığım bir sakinlik hissi veriyor. Yemek yaptığım zamanlarda kendimi daha iyi hissediyorum ve genel olarak daha neşeli oluyorum.
Bu alanda kariyer sahibi olmak isteyen gençlere tavsiyeniz nedir?
En önemli tavsiyem hedeftir. Her ne olursa olsun bir işe başlamadan önce beyinde ve göz önünde hedef bulundurmak çıkılan yolda başarılı bir şekilde ilerlemede yardımcı olacaktır. Kariyer sahibi olmak isteyen gençlere tavsiyem, çok çalışmaları değil, verimli ve planlı çalışmalarıdır. Ayrıca şef olmak yemek yapmanın ötesinde bir kabiliyet gerektirir. Eğer bu mesleği gerçekten yapmaya karar verdiyse, bütün bu zorluklara rağmen kesinlikle cesaretli olmalı.

Haberin Devamı