Gazete Vatan Logo

Türk Beyin Takımı Hindistan’da!

26. Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Türk Beyin Takımı, Hindistan’da 35 ülkenin dahileriyle yarışacak.

Türk Beyin Takımı Hindistan’da!

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu’nun her yıl farklı bir ülkede düzenlediği, Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası Bu yıl Hindistan’da yapıyacak. Türkiye’nin de yer aldığı yarışmaya 35 ülkeden dahiler katılıyor. Sudoku, Kendoku ve Kakuro oyunlarla zekaların yarıştırıldığı bu şampiyonaya Türkiye 26 yıldır katılıyor. Türk Beyin Takımı daha önce takım olarak dünya 5’inciliği, bireysel yarışlarda ise dünya 2’nciliği elde etti. Türk Takımı’nın Hindistan’daki temsilciliğini ise Nurol Yatırım Bankası üstlendi.

Yaş sınırı yok

Türkiye’yi Hindistan’da 24 yaşındaki Fatih Kamer Anda, 33 yaşındaki Salih Alan, 22 yaşındaki Hatice Esra Aydemir ve 26 yaşındaki Murat Can Tonta temsil edecek. Yaş sınırının olmadığı şampiyona için sıkı bir hazırlık sürecini tamamlayan Türk Beyin Takımı federasyonun iddialı takımları arasında yer alıyor. Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası’yla eş zamanlı düzenlenen Dünya Sudoku Şampiyonası’nda ise Türk Sudoku Takımı yarışıyor. Bu takımda Türk Beyin Takımı’ndaki 3 kişinin yanı sıra 18 yaşındaki Beri Kohen de yer alıyor.

Haberin Devamı