Gazete Vatan Logo

Türk bayraklı terör saldırısı

Bir belgeselde El Kaide bayrağı olarak Türk bayrağını kullanmasının ardından...

Türk bayraklı terör saldırısı

Bir Hristiyan derneğinin 11 Eylül konulu belgeselde El Kaide bayrağı olarak Türk bayrağını kullanmasının ardından bu kez ABD’de çok seyredilen çizgi dizi South Park’ta benzer görüntüler yaşandı. Hz İsa’yı eroinman ve Saddam Hüseyin’i homoseksüel olarak tasvir eden dizinin son bölümünde Türk bayrağı El Kaide’nin bayrağı gibi gösterildi. 13 Ekim’de Comedy Central’da yayınlanan “Jersey Muhabbeti” (Jersey Thing) isimli bölümde South Park karakterlerinin New Jerseyli komşularını kasabalarından kovmak istemeleri ve onlara karşı açtıkları savaş anlatılıyor. Özellikle Amerika’da yayınlanan Jersey Shore isimli televizyon programını topa tutan South Park kasabası, sürekli küfür eden, fiziksel görünüşe önem veren ve sürekli parti yapmak isteyen New Jerseyliler’den kurtulmak için California Valisi Arnold Schwarzenegger ve Japonya’dan yardım talep ediyor.

Olumlu yanıt alamayan South Park kasabası son çare olarak El-Kaide ve Usame Bin Ladin’den yardım istiyor. “Hayatınız boyunca birçok kötü olay yaşamış olabilirsiniz ama böylesini göremezsiniz” diyen South Parklı’lar, Jersey Shore’dan bölümleri Bin Ladin’e gönderiyor.

Bin Ladin’e madalya

Düşmanlarının bölgeye doğru ilerlemesiyle silahlanan South Park sakinleri kendini beğenmiş ve ağzı bozuk New Jerseyli’lerle çatışmaya giriyor. Savaşın sonunda cephanesi tükenen South Park sakinlerine yardım El-Kaide’den geliyor. Kuyruk kısmında Türk bayrağı gibi kırmızı üzerinde beyaz ay yıldız bulunan uçak filosu teker teker intihar saldırısı gerçekleştirerek New Jerseyli’leri ortadan kaldırıyor. South Park yönetimi adına dizi karakterlerinden Randy Marsh, Usame Bin Ladin’e madalya veriyor. Ancak bu sırada bir asker gelip Bin Ladin’i kafasından vurarak öldürüyor.

Skandalların dizisi

14 yıldır ırk, dil, din ayrımı yapmaksızın herkesi ve her kuruluşu eleştiren South Park sert tavrı ve muhalif söylemleriyle bir diğer Amerikan dizisi The Simpsons’a benzetiliyor. Yayınlanmaya başladığı 96’dan beri Comedy Central’da yayınlanan South Park 4 ilkokul öğrencisinin maceralarını anlatıyor. Her bölümü yaklaşık 22 dakika süren dizi, Scientology ve Mormon dininin yanısıra Hıristiyan, Yahudi ve İslam alemiyle de dalgasını geçiyor.

Haberin Devamı