Gazete Vatan Logo

Türk bayrağına büyük saygısızlık!

11 Eylül saldırılarının faili gibi göstermek amacıyla Türk bayrağı kullanıldı

İkiz Kuleler’in yıkıldığı “Sıfır Noktası” yakınında cami yapılmasına karşı çıkan bir Hıristiyan grup, hazırladığı belgeselin afişinde, 11 Eylül saldırılarının faili gibi göstermek amacıyla Türk bayrağı kullandı. ABD’de yaşayan Türkler afişi 'büyük saygısızlık' olarak niteliyor.

Christian Action Network (CAN - Hıristiyan Eylem Şebekesi) adlı kuruluşun 28 Ekim’de düzenleyeceği gala sonrasında DVD olarak piyasaya sürüceği 45 dakikalık “Sacrificed Survivors: The Untold Story of the Ground Zero Mega Mosque” (Kurban Olan Yaşayanlar - Sıfır Noktası Mega Camisi’nin Anlatılmamış Öyküsü) adlı belgesel film için “ilginç” bir afiş ve kapak hazırlandı.

Filmin afişinde ve DVD kapağında, İkiz Kuleler’in enkazı yakınında göndere çekilmiş bir Türk Bayrağı görülüyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, filmde bölgeye cami yapılmasının yanlış olduğu görüşü savunuluyor ve 11 Eylül terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve olaydan sağ kurtulanların bu projeye karşı fikirlerine yer veriliyor.


BÜYÜK SAYGISIZLIK

Amerikalı Türkler ise ATAA (Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi) Başkan Yardımcısı Ali Çınar ile Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş’un öncülüğünde CAN’ı protesto için kampanya başlattı.

Çınar, filmin kapağında Türk Bayrağı’nın kullanılmasının büyük bir talihsizlik ve çok büyük bir saygısızlık olduğunu, Türkiye’nin din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden tüm milletleri hoşgörü ve sevgi ile kucakladığını söyledi.

ABD’deki bazı kuruluşların yayınladıkları veya yaptıkları filmlerde Türkiye’yi aşırı dinci bir ülke olarak sunmalarının çok büyük bir hata olduğunu belirten Çınar, Türkiye’nin demokratik ve laik bir ülke olduğunu, uluslararası terörizme karşı mücadele eden bir ülkeye böyle yakıştırmaların yapılamayacağını söyledi.

11 Eylül’e tanıklık edenlerden biri olan Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş ise o gün İkiz Kuleler’de ölen Müslümanların da olduğunu söyledi. Kurtuluş, Türkiye’de Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanların uyum içinde yüzyıllarca beraber yaşadığını belirterek, yakın zamanda çekilen “Umuda Yolculuk” filmi ile Türkiye’deki önemli Hırıstiyan merkezlerinin tanıtımının yapıldığını hatırlattı.

BAYRAĞI ÇIKARSINLAR KAMPANYASI

28 Ekim 2010 Perşembe günü saat 18.00’de, belgesel film için New York’ta bir gala yapacak olan CAN ilgili bilgilere resmi internet sitesi olan http://www.christianaction.org adresinden ulaşılabiliyor. Çınar ve Kurtuluş, CAN’ın afiş ve DVD kapağındaki Türk Bayrağı’nı çıkarması için Türkleri telefon ve e-posta yoluyla protesto kampanyasına katılmaya davet etti.

Haberin Devamı