Gazete Vatan Logo

Türk bankacılık sektörü bölgeye göre daha cazip

Credit Suisse, yayınladığı raporda Türk bankalarının bölgesel benzerlerine göre daha cazip olduğunu belirtti. Türk bankalarının kâr artış hızının, piyasanın dikkatinden kaçtığı vurgulandı.

Türk bankacılık sektörü bölgeye göre daha cazip

Credit Suisse tarafından yayınlanan raporda, Türk bankalarının bölgesel benzerlerine göre cazip olduğu belirtildi. Credit Suisse analisti Ateş Bulur tarafından kaleme alınan bir araştırma raporunda, Türk bankalarının kâr artış hızının, piyasanın dikkatinden kaçtığı ifade edildi. Raporda, Türk bankalarının bölgesel benzerlerine ve yurt içi finans dışı kesime göre cazip olduğu ifade edildi.

Kısa vadede istikrar

Türkiye bankacılık sektöründe risk-getiri dengesinin geliştiği belirtilen raporda, 16 Nisan referandumunun ardından kurumun kısa vadedeki istikrar beklentisinin altı çizildi. Araştırma raporunda değerlemelerin Türkiye ekonomisinde bir daralmayı fiyatlıyor gibi göründüğü, buna karşın 2009 yılına benzer bir makroekonomik senaryo ihtimalinin çok düşük olduğu vurgulandı.

Credit Suisse, Türk hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için attığı adımların bankaların kazançlarını desteklediğine işaret etti. Raporda, Kredi Garanti Fonu’nun belirli kredilerdeki sermaye kısıtlamalarını önemli ölçüde kaldırmasıyla, yetkililerin banka kazançlarını desteklemeye yönelik attığı en önemli adım olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Fiyat hedeflerini yüzde 26 artırdı

Credit Suisse, Türk bankalarında 2017’de tek haneli kazanç artışı beklerken, net faiz marjlarındaki daralma öngörüyor. Banka, Türk bankalarının fiyat hedeflerini ortalama yüzde 26 artırdı. Buna göre, Garanti Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi için tavsiye ‘Endeks Altı Getiri’den ‘Nötr’e çıkarılırken, Halkbank için tavsiye ‘Endeks Üstü Getiri’den ‘Nötr’e çekildi. Credit Suisse, Garanti için fiyat hedefini 10.30 liraya, Halkbank için 11.90 liraya, Vakıfbank için 5.93 liraya, Yapı Kredi için 4.21 liraya, Akbank için 11.27 liraya, İş Bankası için 8.01 liraya, TSKB için 2.24 liraya yükseltti.