Gazete Vatan Logo

Stoltenberg'den Türk askerine övgü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, TSK’nın NATO için önemine vurgu yaparak, Afganistan’da gözlemlediği Türk askerleri için “profesyonel ve azimliler” diye konuştu.

Stoltenberg'den Türk askerine övgü

Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Türk basını ile bir araya gelen ve soruları yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunun altını çizerek, "Türkiye, ortak güvenliğimiz için önemli. Özellikle terörle mücadelede Türkiye, DEAŞ'a karşı mücadele eden küresel koalisyonuna altyapı sağladı. Bunun için Türkiye'ye minnettarız. Türkiye'nin güçlü bir ordusu var ve farklı NATO misyon ve operasyonlara katkıda bulunuyor. Afganistan'daki misyonumuzun öncü milletlerden biri olan Türkiye, yüzlerce asker ile yıllardır orada mevcut. Afganistan'da Türk askeri ordusunu kendim bizzat gördüm. Türk askeri hem profesyonel hem de azimli. (Türk askerinin) yaptıklarından etkilendim" dedi.

KORUNMA HAKKINA SAYGI

Stoltenberg, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD ile ilgili soruyu cevaplarken ise, "Türkiye, terör saldırılardan en çok zarar gören NATO müttefiki. Bu nedenle Türkiye'nin kendisini koruma hakkı vardır. (YPG için) Türkiye ile ABD arasında yakın diyaloğu da olumlu karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DARBE GİRİŞİMİ SALDIRIYDI

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Stoltenberg, "Başarısız darbe girişimi, Türkiye'deki demokratik kurumlara karşı acımasız bir saldırıydı. Darbe girişimine katılan bazı askerler var ama Türkiye'nin bu pozisyonları doldurabileceğinden kesinlikle eminim" dedi. (Sabah)