Gazete Vatan Logo

Türk ambalajına Japon ortak geldi!

Ambalaj şirketi Sarten, hisselerinin yüzde 15’ini Mitsui’ye devretmek üzere anlaşma yaptı. Sarten’in hedefi bölgenin bir numaralı ambalaj şirketi olmak.

Türk ambalajına Japon ortak geldi!

Türkiye’de 13, Bulgaristan ve Rusya’da birer üretin tesisine sahip ambalaj şirketi Sarten, hisselerinin yüzde 15’ini merkezi Japonya’da bulunan Mitsui&Co.’ya devrederek ortak olmak için anlaşmaya vardı. Sarten ile Japon şirketi arasındaki anlaşma İstanbul’da imzalandı. Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, Mitsui ile yaptıkları anlaşmanın hem Türkiye hem de şirket açısından faydalı bir adım olacağını söyledi.

Sarıbekir, bölgenin bir numaralı ambalaj şirketi olmayı hedeflediklerini kaydetti. Sarıbekir, “Şirketimizin yüzde 15 hissesini Mitsui’ye devrederek daha geniş bir coğrafyada rekabet üstünlüğü elde edeceğimize inanıyoruz. Mitsui, Sarten’in hızlı büyümesine Japon vizyonu ile destek olacak” dedi.

Türkiye öncelikli ülke

Mitsui&Co. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Sorumlusu Hironobu Ishikawa ise dinamik bir nüfusa sahip olmasının Mitsui’nin yatırım için Türkiye’yi seçmesindeki en önemli faktör olduğunu söyledi. Ishikawa, “Türkiye 77 milyonluk nüfusa sahip bir ülke ve yaş ortalaması oldukça genç. Bu, Türkiye’nin bir geleceği var demek. Türkiye büyüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mitsui’nin Orta Vadeli Yönetim Planı’nda Türkiye’yi öncelikli ülke olarak belirlediğini vurgulayan Ishikawa, “Ambalaj sektöründeki talepte yukarı yönlü bir eğilim beklenmektedir. Bu sebeple Sarten’in, Türkiye ve çevre ülkelerde daha fazla büyüme ve gelişim göstermesi öngörülebilir” diye konuştu.

1.500 şirkete üretim

Yusuf Sarıbekir ve ailesi tarafından 1972 yılında kurulan Sarten, Türkiye’nin en büyük entegre ambalaj üreticisi konumunda. Gıdadan kimyasal ürünlere çeşitli amaçlarda kullanılan metal ve plastik kutular üreten Sarten, yurt içi ve yurt dışında 1.500 şirkete ürün tedarik ediyor.