Gazete Vatan Logo

Turizme yeni paket

Turizm Bakanı Kurtulmuş, acenteleri yüksek sezon dışında da destekleyecek bir plan üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Hedefimiz 2018’de Uzakdoğu, Hindistan ve Çin” dedi

Turizme yeni paket

Yaralarını saran turizm sektörünün atılım yapması için yeni destek paketi yolda. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm sektörüne yönelik teşvik çalışmasının tamamlandığını belirterek, “Maliye Bakanlığı ile anlaştıktan sonra Bakanlar Kurulu’na getireceğiz. Turizm acentelerini yüksek sezon dışında da destekleyecek bir plan üzerinde çalışıyoruz” dedi.

‘3. Turizm Şurası’ tanıtım toplantısında konuşan Kurtulmuş, turizmin stratejik sektör haline gelmesi için hamle yapacaklarını söyledi. Bakan Kurtulmuş, “Ürün çeşitlendirmesinin yanı sıra Uzakdoğu, Hindistan ve Çin alternatif pazarlarımız olacak. Turist sayısında yıl sonunda 30 milyon hedefimizi yakalayacağız” şeklinde konuştu.

Özel sektör ağırlıklı

Turizmde özel sektör odaklı bir yaklaşım izleyeceklerini belirten Kurtulmuş, bu kapsamda ilave teşvikler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“İlave teşvikler konusunda iki şeye dikkat ediyoruz. Birisi, daha zayıf sezonları diriltmek; biri de Türkiye’nin şimdiye kadar açılmadığı pazarları diriltmek. Bununla ilgili çalışıyoruz. Bakanlık olarak son şekline getirdik. Bitirebilirsek hemen Kasım ayında, tabii Maliye Bakanlığı ile anlaştıktan sonra bunu Meclis’e getireceğiz, Bakanlar Kurulu olarak getireceğiz. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre böyle davrandığımız takdirde daha az parayla çok daha kuvvetli bir teşvik vermemiz mümkün olacak... Yeni hedefimizi özel sektör ağırlıklı bir kültür turizm politikası haline getirmek durumundayız. Teşvikleri de en iyi olabilecek şekilde ortaya koyacağız.”

Haberin Devamı

2023 turizm stratejisinin revize edileceğini kaydeden Kurtulmuş, sert düşen fiyatların önümüzdeki yıldan itibaren yükseleceğini, hedeflerinin turist başına 1.000 dolar seviyesini geçmek olduğunu belirtti.

AKM yenileniyor

Bakan Numan Kurtulmuş, uzun süredir atıl duran Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yenileneceğinin müjdesini verdi. Kurtulmuş, “İstanbul AKM yenileniyor. Bununla ilgili lansmanı önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Rami Kışlası dev bir kütüphaneye dönüşüyor. Burası sadece bir kütüphane değil bir kitap vadisi olacak. Yılan hikayesine dönmüş olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası. Onun da talimatlarını verdik. İnşallah 2019’a yetiştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı