Gazete Vatan Logo

Turizmde yaz bereketi başladı: Otellerde yüzde 100 doluluk

Turizmciler, Türkiye için en yoğun tatil döneminin başladığını, otellerin yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştığını belirterek yaz döneminden umutlu olduklarını vurguladı. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık: 'Oteller yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Önümüzdeki üç aylık dönem bu doluluk oranlarında geçecek. Sadece güney ve batıda değil Karadeniz'de de bu doluluk oranlarını göreceğiz' dedi.

Turizmde yaz bereketi başladı: Otellerde yüzde 100 doluluk

Türkiye'de tatilini geçirmek isteyen yabancı turistlerin erken rezervasyonlarla tırmanışa geçen taleplerinin yanı sıra 24 Haziran'daki seçimler ile üniversite sınavının sona ermesi sonrasında iç turizmde yaşanan hareketlilik, turizmde yaz bereketini de beraberinde getirdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ile Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, turizmcilerin yaz döneminden beklentilerini AA muhabirine değerlendirdi.

TÜROFED Başkanı Ayık, 2018'in ilk 5 ayında 11,5 milyon turistin ağırlandığını belirterek bu rakamların son derece iyi olduğunu vurguladı.

Tatil sezonunun beklentileri doğrultusunda açıldığını aktaran Ayık, "Şu an tüm bölgelerde hareketlilik var. Turizmde en hareketli bölge şu an Antalya. Ardından da İstanbul geliyor. Ayrıca Ege ve Güney Ege taraflarında da iç pazarın canlanmasıyla ciddi bir hareketlilik görüyoruz. 24 Haziran seçimleri ve üniversite sınavı döneminin bitmesiyle Türkiye için en yoğun tatil dönemi başladı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ayık, en çok Rusya ve İngiltere pazarlarının iyi gittiğini, Almanya pazarında ise 2015'te yakalanan 5 milyonun üzerinde Alman turist sayısına henüz ulaşılamadığını aktardı. Ayık, bu yıl özellikle Antalya'da turist sayısının 14 milyona yaklaşacağını söyledi.