Gazete Vatan Logo

Turizmde sadece Antalya

Turist sayısı Türkiye genelinde yüzde 5.5 artarken, Antalya’daki artış yüzde 52’yi geçti. AKTOB Başkanı Yağcı, “Şu anda turizmdeki büyümenin lokomotifi Antalya. Büyümenin ana dinamiği de Rusya pazarı” dedi

Turizmde sadece Antalya

Türkiye’ye bu yılın Ocak-Mayıs döneminde en fazla Rus turist geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2017’nin ilk 5 ayında Türkiye’ye Rusya’dan Almanya’ya, Irak’tan Venezuela’ya, Singapur’dan Hollanda’ya, Avustralya’dan Meksika’ya kadar 100’ün üzerinde ülkeden yüzde 5.55 artışla 8 milyon 762 bin 509 yabancı ziyaretçi geldi. Ziyaretçiler milliyetlerine göre incelendiğinde, ilk sırayı 2 yılın ardından yeniden Rusya aldı. İlk 5 ayda Rusya’dan 928 bin 376 kişi Türkiye’yi ziyaret etti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, yabancı turist sayısında ilk 5 ayda Türkiye genelinde yüzde 5.5, ilk 6 ayda Antalya’da yüzde 54’lük artış yaşandığını söyledi.

Hem Türkiye’deki hem de Antalya’daki hızlı büyümenin ana dinamiğinin, Rusya pazarı olduğunu belirten Yağcı, “Şu anda Türkiye’de turizm sektöründeki büyümenin lokomotifi Antalya. İstanbul ve diğer bölgelerdeki büyüme o kadar iyi değil. Biz yıl sonuna kadar Türkiye’ye Rusya’dan gelen turist sayısının 5 milyona yaklaşacağını düşünüyoruz. Şu anda 2015 rakamlarını geçmiş durumdayız, 2014’e yaklaşan bir pazar var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kızıldağ da Avrupa pazarında son dakikalarda artış bulunduğunu kaydetti. Rus turistlerin Türkiye’ye olan hasretlerinden dolayı ciddi bir talep yarattığını kaydeden Kızıldağ, “Bu talep artışının Ekim sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha iyi Rus pazarı yaşanacağını tahmin ediyorum” dedi.