Gazete Vatan Logo

Turizmde çifte bayram var!

Kurban Bayramı turlarının %70’i satıldı

Turizm sektörü ertelenen taleple çifte bayram yapıyor. Ramazan Bayramı’nda %100 doluluğa ulaşan turizmciler Kurban Bayramı turlarının da %70’ini şimdiden sattı.

Turizm sektörü, Mayıs ayı sonunda patlak veren Gezi Parkı olayları ve Ramazan ayının getirdiği durgunluktan sonra patlama yaşıyor. Ramazan Bayramı’nda tatile çıkanların sayısı yüzde 50 artarken yurtiçi oteller ve yurtdışı tur kotaları tamamen doldu.

Şansa bırakmadılar

Kurban Bayramı’nda işini şansa bırakmak istemeyenler ise şimdiden rezervasyonlarını yaptırdı. 15 Ekim’de başlayıp haftasonuyla birlikte 20 Ekim’e kadar sürecek olan Kurban Bayramı’nde yurtiçinde yüzde 60, yurtdışında ise yüzde 70 doluluğa ulaşıldı. Bazı tatilcilerin bayramı 12-21 Ekim’e kadar uzatması da bekleniyor.

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, uzun bayram tatilini fırsat bilerek yurtdışına çıkmak isteyenlerin talebi patlattığını söyledi. Jolly Tur olarak yurtdışı Kurban Bayramı rezervasyonlarının yarısından fazlası sattıklarını belirten Erkan, “Özellikle yurtdışı turlar bayrama 2.5 ay gibi bir zaman olmasına karşın çok hareketli. Bu talebin en önemli sebebi pasaport ve vize işlemlerinde bayram öncesi yaşanan yoğunluk nedeniyle tatilcilerin erken plan yapması” diye konuştu.

Fiyatları aynı

Yurtiçi ve yurtdışı fiyatların birbirine yakın olmasıyla kredi kartlarına cazip ödeme koşulları uygulanmasının da yurtdışında talebi yükselttiğini vurgulayan Erkan, şu sözlerle devam etti: “Artık Türk turist uygun fiyatlarla 1 haftada birkaç ülkeyi ya da bir ülkenin birkaç şehrini birden görebilme imkanını kaçırmıyor. Bu alternatiflerin başında da İtalya, İspanya gibi Akdeniz ülkeleriyle Viyana, Prag, Budapeşte gibi Orta Avrupa şehirlerini içeren turlar ve yine birden fazla ülkenin görülebileceği Balkan Turları geliyor. Kurban Bayramı’nda yurtdışı seyahatine çıkmak isteyen misafirlerin ilgisini çeken doğu destinasyonu ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Dubai.”

Yüzde 30 indirimli

Kurban Bayramı için yurtiçindeki oteller ve kültür turları satışları da Ramazan Bayramı sonrası erken rezervasyon imkanı ve sürpriz programlarla başladı. Yüzde 30’dan fazla indirimle satılan odaların yüzde 60’ı şimdiden doldu. Ekim ayında Ege ve Akdeniz’de denize girilebiliyor olması da yurtiçindeki otellere olan talebi artırdı.

200 bin kişi tatilde

Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 200 bin kişinin tatile çıktığı tahmin ediliyor. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 50 artış yaşandığını gösteriyor. Ramazan Bayramı süresince 180 bin kişi yurtiçi, 15-20 bin kişi ise yurtdışında tatili tercih etti.

Haberin Devamı