Gazete Vatan Logo

Turizmcinin yüzü güldü

Hükümet Kurban Bayramı tatilini 10 güne uzattı. 28-29 Ağustos tam gün, 31 Ağustos yarım gün idari tatil oldu. Emekli maaşları da bayram öncesi ödenecek

Turizmcinin yüzü güldü

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzamasını isteyen turizimcilerin yüzü güldü. 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla birleştirilerek 6 güne çıkan Kurban Bayramı tatili, 28-29 Ağustos tarihlerinin de eklenmesiyle 10 güne çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün toplanan Bakanlar Kurulu, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili kararını verdi. Açıklamayı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptı. Bozdağ, şunları kaydetti:

“Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül, tekaddüm eden günleri ile ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar verdi. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılması kararı alındı.”

Haberin Devamı

Bekir Bozdağ, emeklilerin maaşlarının bayram öncesi ödeneceğinin müjdesini de verdi. Bozdağ, “Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırıldı. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları, gazilerimiz, 28 Ağustos’ta, 4 ve 5 Eylül tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos’ta maaşlarını alabilecek” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 günlük tatilin sinyalini geçen hafta ‘İsabetli olur’ sözleriyle vermişti. Turizmciler 10 günlük tatilde 1 milyon vatandaşın tatile çıkmasını ve 1 milyar liralık gelir elde edilmesini bekliyor.