Gazete Vatan Logo

Turizm projesi yatırımcısını bekliyor

Termal turizmin önemli adresi Yalova'da yeni turizm projesi yatırımcısını bekliyor

Termal turizm ve kaplıca denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Yalova’da önemli bir proje yatırımcısını bekliyor.

Bursa’ya 70 km, İstanbul’a ise deniz yolu ile 1.30 saat mesafede bulunan Yalova’daki turizm projesi yatırımcısını bekliyor. İstanbul – İzmir otoyol projesi hayata geçtikten sonra İstanbul – Yalova arasındaki süre 1 saate inecek.

Termal Turizm Master Planı içinde desteklenecek Dört bölgeden biri 2006 yılında Armutlu bölgesinde yapılan 1/25.000 ölçekli planlarla Turizm Alanı ilan edilen bölge; ‘2023 Türkiye Turizm Stratejisi ve eylem Planı 2007 – 2013 çalışmalarında ise ‘Termal Turizm Master Planı’ kapsamında desteklenecek 4 bölgeden birisi olan Güney Marmara Termal Turim Bölgesi içinde bulunuyor.

73 bin Metrekare Turizm Alanı

Armutlu’da konsept projesi geliştirilen ve fizibilite çalışmaları yapılan 73 bin 700 metrekare turizm alanı, 7 bin 177 metrekare ise sağlık alanı yer alıyor. Bunun yanında, Armutlu ilçesinde 1.500 hektarlık Jeotermal kaynak işletme ruhsatı ve projede kullanılmak üzere rezerv edilmiş 45 C? ve 20 lt/sn kaynak suyu bulunuyor. Kaplıca suyunun proje alanına iletilmesini sağlayacak isale hattı projesi de hazırlanmıştır.

Haberin Devamı

Hazırlanan konsept proje’de 300 oda ve 700 yatak ve beş yıldızlı olacak şekilde hazırlandı. Proje de Termal Otel, Kür Merkezi ve Sağlık Tesisinin yanında Kongre Merkezi, Spa, Alışveriş ve Rekreasyon alanları planlandı.

Armutlu gerek jeotermal kaplıcalara, gerekse Marmara Bölgesi'nin en temiz denizine sahip olması turistik önemini arttırmakta. Armutlu denizi , kaplıcası ve doğasıyla dört mevsimi bir arada yaşayan ender yerlerden biri konumudadır. Armutlu çevresinde bulunan kayalık alanlar zıpkınla dalmaya ve su sporlarına uygun bölgelerimizdendir.

Ormanlık alanlarda kayın, meşe, gürgen, kızılcık, kestane ve ıhlamur ağaçları bulunmakta. Doğa ve av sporları için etkinlik alanları mevcut. Av turizmi ve av meraklıları için düzenlenen avlanma programları mevcuttur.

Armutlu köylerinden Mecidiye, Hayriye, Fıstıklının bulunduğu havza “organik tarım” havzası olarak belirlenmiş olup, bu bölgede her turlu organik bitki, sebze ve hayvansal ürünlerin üretimi teşvik edilerek devam etmekte. Ayrıca bu bölgede eko turizmi canlandırmak amacıyla "eko pansiyon" adıyla pansiyonculuk, yeme içme ve yöresel ürünlerin satışı ile doğada kamp ve atlı yürüyüş aktiviteleri yapılmakta.

Haberin Devamı

Armutlu 'da tarihi eserler ve kendine özgü mimari yapılar, geçmiş kültürleri yansıtmak istercesine yeşil bitki örtüsünün içinden kendilerini gösterir. Ataların özel bir mirası olarak korunan Armutlu evleri, bunca yıla rağmen güzelliklerini korumaya devam etmektedirler.

Beldenin merkezinde bulunan Koy Hamamı, Hacı Ali Paşa Camii, Tarihi Köprü, Eski Kitabeli Çeşme ve Eski Hamam en önemli tarihi eserlerindendir. 16 km. 'lik bir sahil şeridine sahip olan Armutlu 'nun Yılanlar mevkiinde 4 km. 'lik bir kum sahili yer almaktadır.

Kaplıca Turizmini Dünya Standartlarına Taşımayı Hedefliyoruz

Konuyla ilgili olarak değerlendirme yapan Proturca Property & Project Management ten Çağrı Acar şu noktaların altını çizdi:

Haberin Devamı

Türkiye’de emekli ve ileri yaşlı insanları tercih ettiği bir tatil anlayışı olan termal tatil; dünyada spa-wellness, medikal turizm, terapi turizm ile sadece yaşlıları değil, yaşlandırmayı geciktirmek ve sağlıklı yaşamak için her yaştan insanın tercih ettiği bir turizm çeşidi. Biz de bu amaçla projemizi geliştirirken ülkemizde de değişim göstermeye başlayan kaplıca turizmini dünya standartlarına taşımayı hedefledik. Bu konuda devletin gerek termal turizme gerekse sağlık turizmine vermiş olduğu önem ortadadır.

12 Ay Turizm Yapılabilecek Bir Tesis

Turizm yatırımlarında en büyük problem sezonsallık. Ancak geliştir olduğumuz bu proje ile 12 ay turizm yapmanın olanakları ortaya çıkıyor. Proje alanımızın ön cephesinde deniz, arka alanında ise ormanlık alanlar yer alıyor.

Yerli ve Yabancı Yatırımcıların İlgisini Çekti

Proturca Property & Management olarak danışmanlığını yaptığımız proje; yeşili, maviyi ve kaplıca suyunu bir arada bulunduran ender noktalarından biri olması nedeniyle kısa sürede yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda. Amacımız yatırımcı adaylarıyla görüşmelerimi en kısa süre içinde tamamlayarak gerek Armutlu, gerekse Türkiye için önemli bir ekonomik değer ortaya çıkaracak bu projenin hayata geçmesini sağlamak.

Haberin Devamı