Gazete Vatan Logo

Turizm iyi giderken Rusya’dan kötü haber

Bu yıl Rus turistler Antalya turizmini kurtaracak derken, Rusya’dan peş peşe tur operatörü iflas haberleri geliyor. Natalie Tour’un ödeme yapamadığı iddia edildi.

Turizm iyi giderken Rusya’dan kötü haber

Rusya’daki Rus kökenli en büyük tur operatörlerinden Natali Tours’da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Turizm Gazetesi’nin haberine göre bir süreden beri peş peşe iflasların yaşandığı Rusya’da en büyük tur operatörünün de ödemelerde sıkıntıya düşmesiyle gözler bu firmaya çevrildi.

Natalie Tours’un Türkiye ve Çin’i gönderdiği müşterilerinin rezervasyonları olduğu halde ödemeleri yapılmadığı için otellere alınmadı.

Rus Tur Operatörleri Birliği’nin web sitesinde yer alan habere göre, 16 Haziran’da Süral Hotel’e gelen Natalie müşterileri konaklama ücretlerinin ödenmediği için otele alınmadı. Haberde Süral’ın almadığı turistlerin Hedef Resort’a yerleştirildikleri, ancak bu otelin de müşterilerden ücret talep ettiği, 18 Haziran’da turistlerin Hedef Resort’teki 2 gecelik konaklama parasını ödediği ve daha sonra başka otele taşıdığı belirtiliyor.

Natalie Tour’un Antalya’da sorun yaşadığı bir diğer otelin ise Bellis Deluxe Hotel olduğu belirtiliyor. Otelin tatile gelen turistlerden 1.200 dolar para talep ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Natalie Tours, Bayram nedeniyle bankalar kapalı olduğu için otelere ödemelerin geciktiğini söyledi. Benzer sorunların Çin’de de yaşanması şüphe uyandırdı.

21 Haziran’da Çin’e giden Natali müşterileri otellerine yerleşti ancak bir süre sonra odaya gelen görevliler, ücretlerin ödenmediğini söyledi.