Gazete Vatan Logo

Turizm cennetine 5 bin kişilik kongre merkezi

Turizm cenneti Belek’te bu yıl sadece kendi otellerinde 25 yabancı takımın kamp yapacağını belirten Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin, sektörün canlandığını söyledi. Ayrıca, inşa edilen 5 bin kişi kapasiteli tesis ile kongre turizmi için önemli bir hamle yapacaklarını açıkladı

Turizm cennetine 5 bin kişilik kongre merkezi

2017’de Rusya pazarında geçen yıl yaşanan sıkıntıları önemli ölçüde aşan Antalya ve Belek bölgesi, Avrupa pazarı için de 2018’den umutlu. Bölgenin önemli turizm tesislerinden Cornelia Otelleri hızlı geri dönüşlerin etkisi ile rezervasyonlarda yüzde 20 artış kaydetti. Son yıllarda yaşanan kaybın yavaş yavaş telafi edildiğini ancak tam anlamıyla bir toparlanmadan bahsedebilmek için kişi başına düşen gelirlerin yükselmesi gerektiğini söyleyen Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin, “Müşteri kitlemiz en fazla harcama potansiyeline sahip turistlerden oluşuyor” dedi.

Golf canlanıyor

Şahin, “Golf çok önemli ve burdaki rakamlarda bize durumun iyiye gittiğini gösteriyor. 2017’de Golf turizmi İngiltere pazarı dışında büyük bir düşüş yaşamıştı ancak 2018’de Belek için golf yeniden canlanıyor. 2015 yılında 55 bin raund yani yaklaşık 13 bin golfcü sahamızda golf oynamış. Geçen yıl bu 3 bine düşmüştü. Bu yıl için hedefimiz 43 bin raund. Bu da ortalama gelirlere önemli etki edecek kalemlerden biri olacak” şeklinde konuştu. 2015’de Antalya’da 1.500 takımın kamp yaptığını söyleyen Şahin, “Futbol takımlarının kampları da bu bölge için çok önemli ve durum eski günlere dönüyor. Sadece bizim otellerimizde bu yıl için 25 yabancı takım kamp yapacak” dedi. Şahin, ayrıca Belek’te inşa ettikleri 5 bin kişi kapasiteli tesis ile kongre turizmi için önemli bir hamle yapacaklarını ve yılın 100 iş günü buradaki 25 otelin dolu olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Müşteri seçiyoruz

Cornelia Otelleri’nin Ortadoğu pazarlarında seçici davrandığını belirten Zafer Alkaya, “Ortadoğu pazarı çok ciddi yükselişte ve alternatif pazar oluşturdu bizim için. Özellikle, lüks segment ürünleri olan, suitleri, villaları tercih eden Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Libya gibi ülkelerde pazarımızı genişletiyoruz. Ortadoğu pazarında, 2018’de yüzde 30 pazar artışımız var” dedi.

Fiyatları fabrika ayarlarına getireceğiz

Cornelıa De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin, Antalya’da ki 5 yıldızlı tesislerin sunduğu ürün kalitesi, servis kalitesi ve hizmet kalitesi düşünüldüğünde hakettiği fiyatlarla satılmadığını belirtti. Ali Şahin, şunları kaydetti: “Belek’de, 2014’te 200-240 dolar civarında oda satarken, 2017’de 100 dolara kadar düşenler oldu. Biz fiyat kırmadık. Tesislerin büyük oranda bunu yapması gerekiyor. Ancak o zaman Antalya turizmini hakettiği fiyattan satabiliriz” dedi. Şahin, “Ocak-Nisan dönemine bakıldığında geçen yıla göre düşen ilk 30 pazarda iki pazar var, birisi İran, birisi İsrail. Diğer kalan bütün pazarlar çok ciddi bir şekilde artış göstermekte. 2018’de bütün pazarlarda yüzde 15 ile yüzde 25 arasında artış olacağını öngörebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı