Gazete Vatan Logo

Turistlere ‘kapı’sı açık

Yakuplu’daki Deniz İstanbul projesinin yanında yer alan, İstanbul’un ikinci deniz hudut kapısı açıldı. Projenin değerinin artacağını söyleyen Mustafa Keleş, “Turistlerin İstanbul’da ayak bastığı ilk nokta burası olacak” dedi.

Turistlere ‘kapı’sı açık

KELEŞOĞLU Holding’in 2014 yılında TMSF’den 75 milyon dolara satın alıp, tamamlamaya başladığı İstanbul Yakuplu’daki Deniz İstanbul projesi, ‘deniz hudut kapısı’ bereketi yaşıyor. Projenin önünde yer alan marina deniz hudut kapısı olarak geçtiğimiz günlerde faaliyete geçti.

İstanbul’a tekneyle girişlerin bu alandan sağlanacağını anlatan Keleşoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, “Turistlerin İstanbul’da ayak bastığı ilk nokta burası olacak. Böylesi önemli bir gelişmenin projemize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ticari alanlar değerlenecek, otel birimimizin dolulukları artacak, konutlarımız daha hızlı prim yapacak. Yurt dışından gelecek turistler İstanbul’da ilk bizim projemizi görecek” dedi.

Stoksuz çalışın

Mustafa Keleş, gayrimenkul sektörünü de değerlendirdi. Sektörü stok yapılmaması konusunda uyaran Keleş, şunları söyledi: “Sektör çok iyi durumda değil. Bu kadar arz piyasanın dengesini bozuyor. Planlı ilerlemek önemli. İhtiyaç fazlası stok yapmanın kimseye faydası yok. Stokun da bir maliyeti var.“

Haberin Devamı

Marinaya talip
DENİZ İstanbul’da 4 bin 600 konut, 300 villa, okul, hastane, alışveriş merkezi ve plaj yer alacağını anlatan Mustafa Keleş, “Projeyi aldığımızda 500 dönümü yapılmıştı, 1.000 dönümünü biz yapıyoruz” dedi. Marinanın Polonyalı şirkete ait olduğunu belirten Keleş, “Önümüzdeki dönemde almayı planlıyoruz” dedi.
Yabancılar aldı
Projede 1.000 konut satıldığını açıklayan Mustafa Keleş, projede metrekare fiyatlarının 7 bin lira ile 12 bin lira, konut fiyatlarının da 395 bin lira ile 10 milyon arasında değiştiğini belirtti. Satışların yüzde 45’inin yabancılara yapıldığını söyledi.