Gazete Vatan Logo

Turgut Vidinli’ye gitmemek için nedenler

Beşiktaş‘taki Turgut Vidinli isimli balıkçıda bir grup kadın, fazla gelen hesaba itiraz edince darp edildi. 80’li yıllarda İstanbul entelajansiyasının buluşma yeri olan makan uzun bir süredir Ekşi Sözlük, Foursquare gibi sitelerde şikayetlerin odak noktası

Turgut Vidinli’ye gitmemek için nedenler

Bir dönemin saygı gören restoranı Turgut Vidinli, 2’nci kuşakta bitti... 80’li yılların başında Beşiktaş Çarşı‘da sıradan bir mekan iken kayınpederinin yerini Turgut Vidinli işletmeye başlar. Vidinli aslında bir makine mühendisi ama sosyal biri olduğu için kayınpederi’nin salaş meyhanesini modernize etmeye başlar.. Beşiktaş Spor Kulübü ile ilişkilerini geliştirir, mekana futbolcular ve yöneticiler de gelmeye başlar. Bir süre sonra İstanbul’un şehir rehberlerine girer mekan ve Beşiktaş Çarşı‘daki tek içkili lokanta olarak ünü yayılır. Bu 80’lerdeki İstanbul gece hayatı için önemli bir dönüm noktası olur Vidinli için. İstanbul’un entelajansiyasının uğrak mekanı olmak Turgut Vidinli için artık zor değildir, duayen gazeteci Hasan Pulur rakı masasını Vidinli’ye taşır ve her çarşamba günü dostlarıyla burada buluşur.. Vidinli’yi Vidinli yapan isimlerden biri de Ahmet Aladağ. mekanın hizmet erbabı bir başka deyişle şef garsonu.. 90’lı yılların başında mekanın iyi bir meyhane olmasında büyük emeği var. Her müşteriyle ilgilenir, hesabı dürüst biri Ahmet. Hatta mekanın eski müdavimleri “Biz Turgut’tan hesap istemezdik, bilirdik ki fazla gelecek.. Ahmet ise hesap ne ise onu getirirdi” diye anlatıyor o dönemi. Birkaç yıl sonra Aladağ, Vidinli ile yollarını ayırır ve kendi mekanını açar. Birçok müşteriyi de beraberinde götürürür.

Haberin Devamı

Change.org’ta “Turgut Vidinli cezasız kalmamalı“ kampanyası başlatıldı ve 2 bin imza toplandı

Vefa Zat

Rakı Ansiklopedisi yazarı

Meyhanelerde bir gelişme var optimum kazanç gözetiliyor ve hedef alınıyor. Maliyeti en düşük kârı en fazla olan anlayış bu. Tek Vidinli değil birçok yerde artık bu var. Burası meyhane yemek ağırlıklı değil meze ağırlıklı, bu rakama nasıl ulaşıyorlar! Her işletme için kadınların gelmesi prestijdir. Bu kara leke artık çıkmaz bu mekandan.. Denetim olmazsa bu tip vakalar daha çok yaşanır.

Hasan Pulur masasını başka mekana taşıdı

Hatta Hasan Pulur da masasını Ahmet’in mekanına taşır.. Müdavimlerinin anlatımıyla, “Yanında çalışan bir garsonun ona rakip dükkan açmasına Turgut abi hiç hazmedemedi. Ama oturup düşünmedi de, aslında birçoğumuz Ahmet’in müdavimiydik ve onun için Vidinli’de demleniyorduk, tam bir meyhane erbabıydı çünkü kendisi.” Turgut Vidinli’nin oğlu Metin büyür ve mekanın başına geçer. O da babasının izinden gider ve Vidinli geçen hesaba itiraz eden bir grup kadının darp edilmesiyle sonuçlanan olayın zemini hızla oluşur...

Haberin Devamı

İşte sosyal medya’daki şikayetler..

- 4 bira + 1 adet 30 cc rakı + 3 meze 600 TL hesap getirdiler. Bu hesap nedir abi böyle diyince “fazla yemişindir, fazla geçirmişledir” abi cevabını aldık. Sercan Dönmez

- 10 defa geldim hala geçiriyorlar. Müdavim diye bi kavram yok, tamamen popüler kültür. Şeref Çaylak · 4 Mayıs 2013

-Rezervasyon yaptırmayın, yerini başkalarına veriyorlar.
Can Suna / 15 Mart 2013

- Hesaba hem kuver parası, hem de hesabın yüzde 10’unu dahil eden mekan..
Emrah Hamurcu / 6 Aralık 2013

-Telefonunuzu asla şarja vermeyin “indra gandi” yapıyor ve sizi salak yerine koyuyor.
Kaan Sekban / 13 Haziran 2014

Haberin Devamı

- Cuma akşamı saat 21’de kalkalım diye garsonlar etrafımızda dört dönmeye başladı. En sonunda garson, bekleyen müşteriler var mümkünse kalkabilir misiniz dedi!

Meryem Düzyol / 15 Ocak 2016

- Hesabınızı kontrol edin, 3, 4 kez bile düşürebilirler.. “Nasılsa alkollü kafalar fark edilmez” diye davranılan adreslerin başında yer almıştır!

Nurten Erçetin / 14 Ağustos 2014

- Mekanda tuvalet için para alıyorlar. Tam köylü usulu.

Erdoğan / 11 Temmuz 2013

- Adamlar yoldan yalvar yakar sizi alıp sizi buraya oturturlar. Üzerine 1 içtiyseniz 2 yazarlar hesaba. Sonra da siz “1 içtik” deyince demediklerini bırakmazlar.

Gökhan Karabıçak / 2 Mart 2014

- Masaya oturur oturmaz sormadan etmeden koydukları kavun 25 TL. Kazık yemenin adresi.

Emre Kurtman / 1 Eylül 2014