Gazete Vatan Logo

Turbo Şahin’le F1’i sollayacak!

Türkiye’nin en büyük drag yarışmasını düzenlenecek

İstanbul Park’ın işletme hakkını alan Vural Ak, ‘Oto Drag’ yarışıyla 18 bin seyirci toplayacak. Turbo Şahin’in de yarışacağı turnuvada son F1’in izleyici sayısı geçilecek.

Formula 1 (F1) yarışları için inşa edilen İstanbul Park’ın işletme hakkını 2023’e kadar alan Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Türkiye’nin en büyük drag yani otomobil kalkış yarışmasını düzenliyor. 30 Haziran’da İstanbul Park’ta düzenlenecek ‘Oto Drag’a, 18 binden fazla izleyicinin gitmesi bekleniyor.

Seyirci de binecek

Bu organizasyonla pazar günü, Formula 1’in Türkiye’de koşulan son yarışı olan 2011’deki izleyici sayısı geçilecek. Son F1 yarışı için İstanbul Park’a 17 bin yerli ziyaretçi gitmişti. İstanbul Park’a hayat vermek için düğmeye basan Vural Ak, pistin halkın kullanımına açıldığını ve artık düzenli olarak farklı organizasyonlar yapacaklarını söyledi.

Oto Drag’da bilet fiyatlarının 25 liradan başladığını ve büyük ilgi gördüğünü belirten Ak, “AVM’lerdeki otopark parasına yarış izleme imkanı veriyoruz. Oto Drag sadece yarış organizasyonu da olmayacak. Araç simülatörleri de ücretsiz olarak kullanıma açılacak. Yeme-içme alanları ve gösterilerle, izleyicilerin tüm gün eğlenerek vakit geçirmesini sağlamak istiyoruz” dedi. Ak’ın verdiği bilgiye göre, seyirciler arasından seçilen 20 kişi, drag sırasında araçlara yolcu olarak binebilecek.

Erzurum’dan geliyorlar

Uluslararası organizasyonlarda bile bu kadar büyük ilgi görmediklerin vurgulayan Ak, “En az 15 bin kişi bekliyoruz. Rakamlar son Formula 1 yarışındaki yerli izleyici sayısının geçileceğini gösteriyor. Ankara, İzmir, Konya, Samsun hatta Erzurum’dan bile bilet alıp gelenler var. Yarış için çevredeki otellerin doluluk oranlarında artış yaşanıyor” diye konuştu.

Herkesin dokunabileceği bildiği otomobiller olduğu için ilginin arttığını söyleyen Ak, gelecek ay 110 araçla yeniden drag organizasyonu yapılacağını söyledi.

3 KORUMA DUVARI YAPILDI

Drag yarışında 400 metre boyunca iki aracın yan yana kalkış yaparak finiş çizgisine birinci olmak için ulaşmaya çalıştığını anlatan Vural Ak, “Drag, tamamı izleyicinin gözü önünde gerçekleşen tek yarış. Türkiye’de daha önce de yapılıyordu ama güvenli olmadığı için iptal edildi. Burada izleyici ve araçlar arasında 3 koruma duvarı bulunuyor. Bu alanda en güvenli pist bizde” dedi.

200’den 1.200 beygire 55 araç yarışacak

İstanbul Park Oto Drag’a Türkiye’nin farklı şehirlerinden 55 araç katılacak. Araçların güçleri 200 beygirden 1.200 beygire kadar değişecek. Bu 55 araç motor gücü ve özelliklerine göre 6 kategoriye ayrılarak yarışacak. Drag yarışına, geçen yıl Antalya’daki organizasyonda bir Ferrari’yi geçerek büyük ilgi gören modifiyeli ‘Turbo Şahin’ de davet edildi. Standart olarak 60 beygir olan Şahin, sahibinin kendi çalışmalarıyla 220 beygir güce çıkarıldı. Şahin, drag organizasyonuna yine birbirinden güçlü lüks araçlarla yarışacak.

Haberin Devamı