Gazete Vatan Logo

Türban Köşk'e çıkarsa Atatürk döneminin sonunu simgeler

Türbanın köşke çıkması halinde Türkiye’nin çehresi değişeceği öne sürüldü.

Washington Times’de yayınlanan bir yorumda türbanın Çankaya Köskü’ne çıkması halinde devlet dairelerinde türbana engel kalmayacağını savunularak “Bu, resmen Türkiye’nin çehresini değiştirir. Atatürk döneminin sonunu simgeler” görüşü dile getirildi.

Washington Times gazetesi’nde Tulin Daloğlu imzası ile yayınlanan yorumda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasını sürdürmesine karşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gül’e sözlü olarak destek vermediği belirtildi.



Gül’ün eşi turban kullandığına dikkat çekildiği yorumda “Eğer Gül cumhurbaşkanı olursa, devlet dairelerinde kadınların başlarını örtmelerine engel kalmaz. Bayan Gül, başını sıkı sıkı örtüyor.


Bu, resmen Türkiye’nin çehresini değiştirir. Atatürk döneminin sonunu simgeler” ifadesine yer verildi.
Bu çerçevede İran’ın önde gelen din adamlarından ayetullah Ahmet Cenneti’nin, AKP’nin seçim zaferi için sarfettiği


“Türkler, İslamcı bir hükümet istiyor” sözlere dikkat çekilen gazetede, Avrupa Komisyon Üyesi Franco Frattini’nin “laik azınlığının hakları”na ilişkin açıklamasının “çarpıcı” bulunduğu da belirtildi.


ABD’li gazeteki yorumda Türk seçmenlerinin AKP’ye yönelmesinin nedenlerine ilişkin olarak da Türklerin AB’ye desteğinden dolayı AKP’ye oy verdiği görüşlerin “saflık” gibi değerlendirilirken “Sayın Erdoğan’ın siyasi danışmanı” olarak nitelendirilen ve bir zamanlar HADEP Başkan Yardımcılığını yürütmüş olan Mehmet Metiner’in görüşlerine de yer verildi.


Mehmet Metiner de, Tulin Daloğlu ile yaptığı söyleşide Kürtlerin, AKP’ye AB yanlısı politikaları ile demokrasinin kendilerine özgürlük getireceğine inandıkları için oy verdiklerini söyledi.


PKK’nın, AKP’yi zayıflatmaya yardımcı olabileceği mesajını verdiğini ancak Kürtlerin, bu mesajı benimsemediğini de savunan Metiner, DTP’lilerin mecliste yer almasından sonra PKK’nın, güvenlik güçleri ile mücadeleyi durdurması gerektiğini de ifade etti.

Metiner, Erdoğan’ın, “PKK ile yakın bağları olan DTP üyelerinin Türk parlamentosuna girmesine, Hamas’ın Ankara ziyaretini onaylamasına yol açan aynı düşünce süreci ile izin verdiğine inandığını” da söyledi.

Buna karşın, Erdoğan’ın, Hamas lideri Halit Meşal’ı kabul etmenin yanlış olduğunu anladığını öne süren Metiner, Erdoğan’ın, Milli Görüş ile paylaştığı tabanını dikkate alarak kriz dönemlerinde Hamas ve Hizbullah’a destekleyici konuşmalar yapmış olsa da Hamas’ın “dini milli ideolojisi”ni paylaşmadığını, Yahudi karşıtı olmadığını da savundu.

Washington Times de, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi’nin, Metiner ile mutabık olduğunu belirterek Avivi’nin, “AKP döneminde İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha önce hiç olmadığı kadar geliştiği” değerlendirmesini aktardı.

Haberin Devamı