Gazete Vatan Logo

Turan: Meclis Genel Kurulu yarın toplanabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, uyum yasaası çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Uyum yasasının çıkması için yeterli süre var. Ancak ihtiyaç duyulursa yetki KHK'sı var. Ekstra konulara gerek kalmayacağını düşünüyorum" dedi

Turan: Meclis Genel Kurulu yarın toplanabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçim teklifiyle ilgili açıklama yaptı.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan, "TBMM Komisyonu bugün, genel kurul da seçim kararı için yarın toplanabilir" dedi.

AK Parti'nin büyük kongresinin tarihine ilişkin konuşan Turan, "Takvim sıkışık. Kendi aramızda tartışacağız. Büyük kongrenin seçim sonrasına kalmasında hiçbir beis yok. Yasal engel yok, değerlendirip karar vereceğiz. Eylül sonuna kadar yasal olarak kongreyi yapma görevimiz var. Sıkıştırılmış bir kongre yerine seçim sonrasına bırakabiliriz. Takvim uyarsa erken de yapabiliriz" diye konuştu.

Turan uyum yasası çalışmalarının yetiştirileceğini belirterek, "Yeterli süre var. İhtiyaç olursa yetki KHK'sı var. Ekstra konulara gerek kalmaz. Milletimizi temiz bir seçime götüreceğiz. Uyum yasası çalışması ileilgili yasa gelecek. Bazı düzenlemelere ilişkin yapmamız gerekenler var. YSK seçimle ilgili boşlukları doldurmakla mükelleftir. Büyük kongre tarihimizi parti sözcümüz açıklayacaktır. Takvim sıkışık. Değerlendirip karar vereceğiz. Eylül sonuna kadar sıkışık bir kongre yapacağız. Seçim yetkisinin hemen SK'da olmasını istiyoruz. Bugünkü komisyonda görüşebiliriz." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tarihinin 24 Haziran olduğunu açıklamıştı.