Gazete Vatan Logo
Magazin Turan: CHP, FETÖ ayarlarına dönüyor

Turan: CHP, FETÖ ayarlarına dönüyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin olağanüstü hal konusundaki açıklamaları ve kanun hükmünde kararnameleri Anayasa Mahkemesi’ne taşımasına sert tepki gösterdi

Turan: CHP, FETÖ ayarlarına dönüyor

Turan, Meclis’te, CHP’nin olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yenikapı Mitingi’nde tüm partilerin katılımıyla dünyaya örnek bir birliktelik sağlandığını dile getiren Turan, bu süreçte Başbakan Binali Yıldırım ile muhalefet parti liderlerinin sık sık bir araya geldiğini anımsattı. OHAL kararı alındıktan sonra KHK’lar yayınlandığını hatırlatan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Endişeye sevk etti’

“Fakat son dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları, bugün de CHP’nin KHK’ların iptali için Anayasa Mahkemesine başvurma süreci bizi bir endişeye sevk etti. Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal’in partisinin tekrar fabrika ayarlarına, bir diğer ifade ile FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz. 17 Aralık’tan sonra yasal hiçbir ayağı olmadığı halde tapeleri yayınlayan, grup toplantılarında Zekeriya Öz’ün iddialarını ortaya koyan ve 90 yıllık tarihine adeta ihanet eden CHP’nin bugün geldiği yerde tekrar KHK’ların iptali başvurusu, Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları süreci gösterdi ki CHP, FETÖ ile ilgili mücadelemizde bizi yalnız bırakmaya başladı. KHK’ların iptali için ‘Anayasa Mahkemesine gidilemez’ hükmü olmasına rağmen başvurulması aslında psikolojik bir adımdır, diye düşünüyorum.

Haberin Devamı