Gazete Vatan Logo
Magazin Turabi ile asla yan yana gelmem!

Turabi ile asla yan yana gelmem!

Turabi ile asla yan yana gelmem!

‘Survivor All Star’da gönülleri fetheden ‘Altın Kalpli Dev Adam’ Hasan Yalnızoğlu yarışmada sürekli kavga ettikleri Turabi ile ilgili sert konuştu, “Turabi günlük hayatta yan yana olmak istemeyeceğim birisi.”

Röportaj: Olcay Ünal Sert

olcayunalsert@gmail.com

Acun Ilıcalı ‘Survivor’ yarışması kadınlar için futbol gibi demiş... Katılıyor musunuz?

O tam olarak “futbol maçı gibi bunun da kuralları var ve bu kurallar bazen şartlara göre değişebiliyor” demek istemişti. Tabii ki de bu da futbol gibi bir oyun! Biz Survivor’da yaklaşık 22 yarışmacıyla başladık ve o kurallar bazen şartlara göre değiştirildi. Kaybedeni, kazananı, hakemi olan bir oyun.

Survivor yarışmasına katıldıktan sonra hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?

2012 de ben Survivor’a katıldıktan sonra geçen süre zarfında çeşitli sıkıntılar yaşadım. Ben hep olumlu ve pozitif düşünmeye çalışıp öyle hareket ederken bu yönümün kullanıldığını gördüm. ‘Ben iyi insanım, hep iyiler mi kaybedecek be kardeşim?’ mesajı geldi bana sürekli. İyiler de ekran başında kendisini gösterebilir düşüncesiyle katılmıştım. 2012 de katıldığımda belli insanlar geçmiş, belli insanlar da acaba bu adam rol mü yapıyor demişti… 2015 yılında aynı duygulara bu sefer 1. olmayı bekleyerek katıldım. Stres daha da arttı bende. Ama tavır olarak bir değişiklik olmadı, aynı karakterle durdum. Daha önce Survivor’a giderken yanınıza almanız gereken 3 şey “sabır, sebat ve saygı” demiştim ben yine aynı olumlu duruşum ile oradaydım. Şimdi dışarıda dolaşırken görüyorum ki hissettiklerim, yaşadıklarım bir sürü insana geçmiş ve dönüşler çok güzel. 1’inci olmayı çok isterdim birçok sebepten dolayı ama şu anda 5’inci olmuş gözüküyorum. Ben buna da bir kazanç olarak bakıyorum. Ne de olsa hayat herkesin çabasını ve iyi niyeti görüyor. Hatta şöyle söyleyebilirim; 2012’de gönüllerin şampiyonu denildi bana, 2015’te yine gönüllerin şampiyonu diyorlar. Üst üste gönüllerin şampiyonu olmak bence daha zor bir şey! Survivor All Star’ın en büyük kazancı 2. Kez gönüllerin şampiyonu olmam ve halkın sevgisidir!

Haberin Devamı

MERVE HATA YAPTI

Haberin Devamı

Merve’ye elendin bunu bekliyor muydun?

Açıkçası ne kadar SMS aldığımızı bilmiyordum. Başından itibaren neyi savunuyorsam, doğru hareket, üslup, tarz, kendimi ifade bunlarda hiçbir değişiklik olmadı ki. Hatta sonlara doğru benden özür dileyenler, bana ‘maske takıyorsun’ diyenler; Turabi, Hilmi ve Bozo’nun tavırlarındaki değişikliği herkes gördü. Benim çizgimde hiçbir değişik olmadı. Benim SMS’imin düşmüş olması bana göre yanlış. Bence tam tersi artmış olması gerekiyordu çünkü benim çizgimi kabul edip, “biz yanlış yaptık Hasan ağabey” diyorlar! Bu durumda SMS’imin daha da artmış olması gerekiyor, bu benim yorumum tabi. Merve beni elediğinde biraz şok oldum. Sorduğun soru çok güzel, seni eleyen Merve Turabi’yi nasıl eleyemedi diyorsun... Bana göre Merve, Turabi’yi elemeliydi.

YARIŞMA BOYUNCA 29 KİLO VERDİM

Adada kaç kilo verdiniz?

29 kilo verdim. Verdiğim bu kilonun 8 kilosunu dönünce geri aldım.

Nasıl besleniyordunuz?

Aslında beslenemiyorduk çünkü sınırlı erzak, ölmeyeceğimiz kadar pilav veriliyordu bize ve bir de Hindistan cevizi. Onu sınırsız yiyebiliyorsun ama tabi Hindistan cevizini de bir noktaya kadar yiyebiliyorsun bir süre sonra yiyemiyorsun. Vücut besini almayınca, yağ yok, şeker yok, o zaman hızla kilo vermeye başlıyorsun. İlk önce yağlardan kurtulduk, sonrasında kaslar etkilendi.

Haberin Devamı

Gönüllüler Grubu’nda 5 kez üst üste birinci seçilmişsiniz nasıl oldu bu?

Son iki yılın şampiyonları avantajlı başladılar, şampiyon demek SMS demek. Bunun gücüyle başladılar. İlk hafta Turabi birinci oldu, ikinci hafta Hilmi Cem. +1 ile başladılar. Onlar o rüzgârla başlayıp birinci oldular. 3’üncü haftadan itibaren insanlar karakterleri tanımaya ve fikir sahibi olmaya başladılar. Oyun performansı ve adada ki yaşamı da görünce düşünceleri değişti, bizi destekleyenler arttı. Bu da sonuçlara yansıdı. Birinci olduktan sonra bence de üst üste beşinci kez birinci olmak bir başarı. Yaşadığımız her tecrübenin temelinde bizim kim olmayı tercih ettiğimiz yatar ve ben asla kendim olmaktan vazgeçmedim…

Haberin Devamı

KAZANSAYDIM PARAMI HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞLAYACAKTIM

Turabi ile yarış süresince aranız nasıldı?

Turabi ile yarış süresince aramızda çok uzun mesafe vardı. Gitmeden önce ben ortak arkadaşlarımızdan Turabi ile ilgili, hem dansçı olduğu için, bir takım fikirlere sahiptim. Daha önce TV de ki yarışmalarda olumsuz tarafını gördüğümde her insanın farklı bir yapısı olabilir demiştim. Ben Ada’ya ön yargısız gittim, herkese eşit durmaya çalıştım ama o bunu hep yanlış anladı. Survivor yarışmalarında ki davranışlarından dolayı benim günlük hayatta yan yana olmak istemeyeceğim birisi.

Birinci olsaydınız ne yapardınız?

Birinci olsaydım, bunu önceden de söylemiştim; Türk Böbrek Vakfı ve Görme Engellilerle ilgili vakıfa destek olmak isterdim. TBV’na bir diyaliz makinası, Görme Engellilere de her türlü destek yapacağımı açıklamıştım. Birinci olmadığım için o paraya sahip değilim. Sahip olmadığın bir şeyi paylaşmak kolay, ama sahip olduğunda paylaşabiliyorsan, çok güzel. Yine onlara manevi olarak her türlü desteğe hazırım. İleride inşallah kendi sektörümde çok büyük paralar kazanır, maddi olarak ta katkıda bulunabilirim.