Gazete Vatan Logo

Tüpü açtı çakmağı çaktı...

35 yaşındaki avukat Hür Öztorun'un olaydan 10 dakika önce polisi arayıp "İntihar edeceğim" dediği öğrenildi

Bursa Merkez Osmangazi İlçesi'nde bir iş hanındaki bürosunu aynı zamanda ev olarak kullanan Avukat Hür Öztorun, dün sabah 04.30 sıralarında telefonla 155 Polis İmdat'ı aradı. Adını ve adresini söyleyen Hür Öztorun, polise "İntihar edeceğim" diyerek telefonu kapattı.

Bunun üzerine bölgedeki ekipler hemen avukatın bürosuna yönlendirildi. Ekipler işhanının önüne ulaştığında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte, çelik kapısı parçalanan, camları kırılan büroda yangın çıktı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinden sonra girilen büroda, intihar eden avukatın yanmış ceseti bulundu. Bekar olan Öztorun'un, mutfaktaki 12 kilogramlık mutfak tüpünü sonuna kadar açtıktan elindeki çakmağı ateşlediği, patlamayla birlikte büroda yangın çıktığı belirlendi.

Avukatların sır ölümleri
*Ceza davalarının ünlü avukatı Macit Acar (58) geçen cuma gecesi Kadıköy'deki bürosunda başından kurşunlanmış halde ölü bulundu. Acar'ın intihar mı ettiği, cinayete mi kurban gittiği otopsi sonucu belirlenecek.

* Uyuşturucu ve ceza davalarının ünlü avukatı, 62 yaşındaki Engin Tahsin Kovancı, Pera Palas Oteli'nin 104 numaralı odasında 4 gün önce ölü bulundu. Kovancı'nın intihar ettiği sanılıyor.

* Uyuşturucu davalarına bakan Avukat Nihat Afyonoğlu ise 3 yıl önce kayboldu. Kaçırıldığı sanılan Afyonoğlu'nun izine rastlanmadı.

Haberin Devamı