Gazete Vatan Logo

Tüneli de taşıyabilirlerdi

Amasra Tüneli’nin jetfan, acil yardım telefonları ve aydınlatma direkleri Sinop Tüneli için alındığı gerekçesiyle Bakan’ın katıldığı açılıştan sonra sökülüp ait olduğu yere götürüldü

Bartın ile Amasra İlçesi arasında yapımı tamamlanan geçen yıl sonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle açılan Amasra Tüneli’nde havalandırmayı sağlayan jetfanlar ile acil yardım telefonları, Sinop’ta yapımı devam eden tünel için alındığı ve açılış için geçici getirilip takıldığı gerekçesiyle söküldü. Tünel girişindeki aydınlatma direkleri de fazla olduğu gerekçesiyle kaldırıldı. Sürücüler duruma tepki gösterdi.

Sinop’a geri götürdüler

Toplam 1100 metre uzunluğunda, çift yönlü yapılan Amasra Tüneli, Bakan Lütfi Elvan’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Tünelin havalandırma, acil haberleşme ve aydınlatma işlerini üstlenen taşeron firma, tünel içindeki 8 jetfan ile acil yardım telefonlarını söktü. Jetfan ile telefonların, Sinop’da yapımı tamamlanan tünele takıldığı belirtildi. Taşeron firma, tünelin Bartın girişinde yolun iki tarafında bulanan aydınlatma direklerini de fazla olduğu gerekçesiyle söktü. Toplam 50 direkten 30’unun söküldüğü belirtildi. Taşeron firmanın saha formeni Bahatttin Aslan, tünele takılan jetfanlar ve acil yardım telefonlarının Sinop’tan açılış için emaneten getirildiğini söyledi.

Haberin Devamı