Gazete Vatan Logo

Tunceli kapandı!

Tunceli’deki Pülümür Vadisi’nde yaptırılan ’PKK Mezarlığı’nın açılacağı' haberleri üzerine Tunceli Valiliği ikinci bir emre kadar kente giriş ve çıkışları yasakladı.

Tunceli'de dün PKK mezarlığı gerginliği yaşandı. Tunceli Valiliği, Pülümür Vadisi’nde yaptırılan ’PKK Mezarlığı’nın açılacağı' haberleri üzerine kente giriş ve çıkışları yasakladı. Kente gelen araçlar, güvenlik güçlerince geldikleri yöne geri gönderilirken, bu kararın olumsuz bir durumda sicillerin zarar görmesini önlemeye yönelik olduğu belirtildi.

‘90’lı yılarda bile olmadı'

İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile alınan bu karara tepki gösteren Tunceli Belediye Başkanı DBP’li Mehmet Ali Bul, PKK Mezarlığı’nın açılışının engellenmesi amacıyla 7 ilçe ile çevre iller ve Pülümür Vadisi’ne giden tüm yolların asker ve polis panzerleriyle kapatıldığını söyledi. DBP İl Başkanı Ergin Doğru da sabah erken saatlerden itibaren bütün yolların askeri ve polis araçlarıyla kapatıldığını belirterek, "İzmir’den bile çevik kuvvet getirilmiş" dedi. Bu uygulamayla 1990’lı yılların bile gerisine gidildiğini ileri süren Doğru, "Bu konuda muhatap bulamıyoruz. Böyle bir yasak; akıl ve mantık işi değil. Barış sürecinde insanlar mezarlarını ziyaret edemiyorsa, barış bunun neresinde? Umarım kısa sürede bu karardan vazgeçilir ve insanlar özgür bırakılır" diye konuştu.

Haberin Devamı

HDP’li Çelik: Anayasal suç

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, karara tepki gösterdi: "Şu an Dersim genelinde anayasal bir suç işleniyor. İnsanların seyahat etme özgürlüğü elinde alınmış durumda. 12 Eylül döneminde görülmeyen durumlar yaşanıyor. Türkiye’ye hiç yakışan bir dirim değil." HDP’li Demir Çelik daha sonra yanındaki heyetle birlikte ve izin verilen 4 araçla PKK mezarlığına gitti.