Gazete Vatan Logo

Tunceli'de okullar 2 gün tatil

Eğitime kar engeli...

Tunceli, Şırnak ve Beytüşşebap İlçesi'nde son günlerde devam eden kar yağışı, günlük yaşamı felç etti. Tunceli ile Erzincan, Ovacık ve Pülümür İlçeleri ile ulaşımını sağlayan karayolları, yaşanan çığ nedeniyle trafiğe kapandı. Tunceli'de 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşım tam anlamıyla felç oldu. Tunceli-Erzincan, Tunceli-Pülümür, Tunceli-Ovacık karayolları dün akşamdan bu yana aşırı kar yağışı ve çığ düşmeleri sonucu trafiğe kapandı. Tunceli il merkezi ve ilçelere bağlı toplam 311 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, Ovacık ve Nazimiye ilçe merkezinde kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu, kar yağışı ise halen devam ettiği öğrenildi. Tunceli-Erzincan, Tunceli Pülümür ve Tunceli-Ovacık karayolları, dün gece ve bugün sabah saatlerinde birçok noktada çığ düşmesi sonucu trafiğe kapanırken, karayolları ekipleri yolları açmak için dün akşamdan beri başlattığı çalışmalar devam ediyor. Tunceli il merkezinde kar yağışı devam ederken birçok mahellede hayat tamamen durdu. Belediye ekipleri, iş makinası yetersizliği nedeniyle kar temizlemede yetersiz kaldığı gözlendi. Kent merkezinde 2 gündür devam yağışlar sonucu kar kalınlığı yarım metreyi aştı. Ayrıca kent merkezine bağlı tüm köy yolları da ulaşıma kapandı.

AÇIKÖĞRETİM SINAVLARINA GİREMEDİLER

Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Pülümür karayollarının yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanması, açık öğretim sınavına girecek öğrencileri de etkiledi. Çok sayıda öğrenci, yolların kapalı olması nedeniyle sınav merkezlerine ulaşamadığı öğrenildi.

ŞIRNAK'TA KAR SEVİNCİ

Şırnak'ta bugün sabah saatlerinde başlayan ve hala devam eden kar yağışı, araç trafiğini olumsuz etkilerken, çocuklar arasında sevinçle karşılandı. Kent merkezinde seyir halindeki araçlar zincir takarken, zincir takmayan araçların hareket etmekte sıkıntı yaşadıkları gözlendi. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştığı tahmin ediliyor. Kar yağışını fırsat bilen çocuklar, kardan adam yapıp, kar topu oynayarak kar yağışını sevinçle karşıladı. Çok sayıda vatanda, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstünün yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA BEYAZ ESARET

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün akşam aralıklarla yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, köylerle ulaşımda aksamalara yolaçtı. İlçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreye ulaşırken, çok sayıda köy yolu ise çığ nedeniyle ulaşıma kapandı. Sabah erken saatlerinde şehirlerarası karayolu kardan dolayı aksamalar meydana geldi. Karayolları ekipleri, dün akşam başlattığı kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar, evlerin damında biriken karları sık sık temizlemek zorunda kalıyor. Damlarda ve kaldırımlarda biriken karların temizlenmesiyle birlikte ilçe merkezinde kar yığınları oluştu.

METEOROLOJİ UYARDI: KAR YAĞIŞI YURDU TERK ETMİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin geneliyle Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinde ise yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

Ayrıca yapılan açıklamada , bölgedeki kar yağışının yarın da etkili olmasının beklendiği ifade edilerek, Doğu Anadolu'da, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli kar yağışı beklendiği kaydedildi.

Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise yoğun kar yağışı beklendiği ifade edilerek, yetkililer ve vatandaşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldı.

Haberin Devamı