Gazete Vatan Logo

Tunceli'de Kılıçdaroğlu heyecanı

DENİZ Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifasının ardından Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin genel başkanlık için geçmesi, memleketi Tunceli'de heyecan yarattı.

Hemşerilerinin genel başkan olmasını isteyen Tunceliler, Kılıçdaroğlu'nun aday olup kurultayda seçilmesi durumunda siyasi bir partinin ilk Tuncelili genel başkanı olacak.Deniz Baykal'ın istifasıyla adı CHP Genel Başkanlığı için İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının sıkça geçmesi, memleketi Tunceli'de sevinç ve heyecanla karşılandı.

Bir siyasi partiye ilk Tuncelili genel başkan vermeye hazırlanan Tunceliler, görüşlerini şöyle dile getirdi.

Ali Yıldız (çiftçi): Biz Tunceliler Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasını istiyoruz. Kılıçdaroğlu, genel başkan olsa iyi olur. Onun da partide büyük emekleri var. Biz kendisine destek veriyoruz. CHP'nin başına gelirse CHP iktidara yürür. Kendisini çok iyi yetiştirmiş, dürüst doğrucu bir siyasetçi, kesinlikle CHP Genel Başkanı için en uygun durumdaki siyasetçi olarak görüyorum. Ama parti genel merkezinin alacağı karar da önemli bakalım onlar ne diyecek, önümüzdeki günlerde kim genel başkan olur tablo netleşir.

Levent Öztürk (emekli işçi): Öncelikle partinin tabanının karar vermesi lazım. Parti isterse bizde bu karara saygı duyarız. Biz Tunceliler olarak Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanı olarak görmek isteriz. Zaten mevcut durumda CHP'yi iktidara taşıyacak tek isim Kemal beydir. Genel başkanlığa laiktir, biz her zaman destekleriz.

Hüseyin Kılan (emekli): Öncelikle belirtmeliyimki Deniz Baykal, Türk demokrasisi için önemli bir kişidir. Zamansız istifası beni çok üzmüştür. Türk siyasi hayatının son zamanlarda hep dalgalanması, Türk demokrasisi açısından bir zulümdür. CHP Genel Başkanlığı için adı geçen Kemal Kılıçdaroğlu benim akrabamdır. Öncelikle Deniz Başkan'ın tecrübelerinden yararlanmalı. Bizler öncelikle Baykal'ın gelmesini istiyoruz ama Baykal gelmezse, kesinlikle genel başkanı Kılıçdaroğlu olmalı. Mevcut durumda CHP için en önemli isim Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Seydali Kızılboğa (çiftçi): Bu işi en iyi Kemal Kılıçdaroğlu becerir. Bence kesinlikle partinin başına gelmeli. Deniz Baykal yıllardır CHP'nin başında, hep mağlup oluyor, bir başarısı yok. Kılıçdaroğlu gelirse başarılı olur ve CHP daha iyi bir yere gelebilir. Ama ben hala bu durumun olabileceğine inanmıyorum.

Hüseyin Çelikdemir (işçi): Kesinlikle Kılıçdaroğlu gelsin. Biz o zaman CHP'ye tam destek veririz. CHP için tek lider Kılıçdaroğlu'dur.

Haydar Aydın (esnaf): Türkiye için en önemli, en hayırlı adam Kılıçdaroğlu'dur. Laik demokratik cumhuriyeti savunabilecek tek aday şu an CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Gerek kişilik, gerek deneyim, gerekse siyasi duruşu, Türkiye'de bir örnektir. Bu nedenle CHP'nin başına gelecek isim Kılıçdaroğlu olmalı. O genel başkan olursa, Tunceliler kesinlikle sonsuz destek verir.

Hıdır Yalçın (emekli): Bence CHP'de tek isim Kılıçdaroğlu'dur. Birçok yolsuzluğu ortaya çıkardı. Türkiye demokrasisi açısından önemli hizmetler yaptı. Duruşu kişiliği dürüstlüğü ve siyasetteki duruşu çok iyi bilen Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına gelsin isterim.

Haberin Devamı