Gazete Vatan Logo

Tunceli'de kepenk kapatma eylemi sonrası 12 gözaltı

TUNCELİ'de cuma günü yapılan 'Kepenk kapatma' eylemi ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, kepenkleri kapatmaları yönünde esnafa baskı yaptıkları öne sürülen aralarında esnaf, HDP, DBP'lilerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Tunceli'de kepenk kapatma eylemi sonrası 12 gözaltı

Tunceli'de kepenk kapatma eylemi ardından dün akşam saatlerinde Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda, kepenk indirmeleri yönünde esnafa baskı yaptıkları öne sürülen aralarında esnaf, HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 12 kişi Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürülerek sorgularına başlandı.

Öte yandan Tunceli Emniyet Müdürlüğü, kepenk kapatma eylemine katılan ve işyerlerini açmayan esnafı da ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne davet etti. Dün işyerini açmayan esnaf ve kontak kapatan taksi sürücülerine gönderilen, 'Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü' ibareli davet yazısında, şöyle denildi:

"21.10.2016 günü terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından kepenk kapatılması yönünde yapılan çağrılar nedeni il işyerinizi açmayarak kepenk kapatmış olduğunuz tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak ifadenize başvurulacağından dolayı, Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü 3. katına gelmeniz rica olunur."

Haberin Devamı