Gazete Vatan Logo
Magazin Tuncel Kurtiz’i anlattılar

Tuncel Kurtiz’i anlattılar

32. Gün, Türk sineması ve tiyatrosunun asi karakteri Tuncel Kurtiz’i 80. doğum gününde özel bir programla andı. Sanatçının dostları Nebahat Çehre, Haldun Dormen, Yiğit Özşener ve Kenan İmirzalıoğlu Kurtiz’i anlattı

Tuncel Kurtiz’i anlattılar

‘Alacakaranlık’ ve ‘Ezel’ dizilerinde Kurtiz ile birlikte oynayan Kenan İmirzalıoğlu, Kurtiz’i ‘Tuncel Baba’ yapan özelliğini, “Çok barış yanlısıydı ama bunu isterken de deli gibi savaşırdı. Yumruğu da sözü de dili de gerektiği zaman sertti. Tribünlere oynamak gibi derdi yoktu. İnandığı şeyi süslemeden olduğu gibi söylerdi” cümleleriyle anlattı. Kurtiz’in oyunculuğu kadar çalışması, işine olan emeği ve özeninin de büyük olduğunu söyleyen İmirzalıoğlu, “Tuncel ağabey insana çok değer verirdi. Yaşamdan çok keyif alırdı. İnatla kızacağına yine kızardı ama neşesini de hiçbir zaman kaybetmezdi” dedi.

Ülkenİn adamıydı

Nebahat Çehre ise “Kendi halkını çok iyi tanıyan, her konuda bu ülkenin adamıydı” derken tiyatronun duayen ismi Haldun Dormen, tiyatroya yanında başlayan Kurtiz için “En önemli karakter oyuncularından biriydi” değerlendirmesinde bulundu.