Gazete Vatan Logo

Tuncel’den 35 gündür haber yok!

Hakkında ‘yakalama’ kararı çıkarılmıştı

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili yenilenen davada hakkında ‘yakalama’ kararı çıkarılan Erhan Tuncel’den 35 gündür haber yok.

Dink cinayetinin Yargıtay’da bozulmasının ardından, 17 Eylül’de görülen duruşmada, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘atılı suçların vasıf ve mahiyetlerinin aleyhine değişme ihtimali’ ve ‘muhtemel sevk maddelerindeki ceza miktarlarını’ göz önüne alarak Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı çıkardı. Ancak yakalama kararı çıkarılan Erhan Tuncel’den 35 gündür haber alınamıyor. İlk duruşmaya hastalık mazereti ile katılmayan Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu VATAN’a daha önce, “Müvekkilim Türkiye’de. Hiçbir yere kaçmadı. Kısa sürede teslim olacak. Kimseyle görüşmek istemiyor şu aşamada. Ve ifade hazırlıyor, bitirince teslim olacak” demişti.

Ağansoy’un çetesi mi saklıyor?

BÜYÜK abi lakaplı Erhan Tuncel’i 1996’da Bebek’te uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Tevfik Ağansoy’un eski ülkücülerden kurulu çetesinin sakladığı iddia edilmişti. Her ihtiyacı çete tarafından karşılanan Tuncel’in yakında yurtdışına kaçacağı da öne sürülmüştü.

Haberin Devamı