Gazete Vatan Logo

Tuncay Özkan konuştu CHP kongresi karıştı

CHP İzmir İl Kongresinde kürsüye çıkan Tuncay Özkan’ın Belediye Başkanı Kocaoğlu’na “Aziz Bey hangi önseçimden çıktın geldin?’ sözleri salonu karıştırdı.

Tuncay Özkan konuştu CHP kongresi karıştı

CHP İzmir İl Kongresi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kontenjan milletvekillerine hedef alan sözleri üzerine kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, cevap verdi. Özkan’ın şu konuşması salondaki tansiyonu yükseltti:

“Ben 6 yıl cezaevinde yattım, evet ben kontenjandan geldim. Aziz Bey sana soruyorum; hangi önseçimden çıktın geldin? Böyle başarılı işler yapmış bir kişinin böyle bir açıklamasını kınıyorum 40 yıllık arkadaşınızı il başkanı yapmak için bunları konuşmanızı kınıyorum. Sayın Kocaoğlu bu açıklamalarınızla nasıl olur da Genel Merkez’in iradesini ayaklar altına alırsınız” dedi.

Kürsüye yürüdüler

Özkan’ın bu sözleri üzerine bazı partililer, kürsüye çıkarak Özkan’a tepki gösterdi. Özel güvenlik görevlileri kürsünün önünde önlem aldı. Salondakiler, ‘İzmir Azizdir, Aziz kalacak’ sloganı attı. Bunun üzerine Özkan, ‘İzmir CHP’dir, CHP kalacak’ dedi. Bu slogan üzerine salon gerildi. Yumruklarını sıkıp kürsüye ilerleyenler de oldu, oturduğu koltuktan tepki gösterenler de. Kavga çıkması sağduyulu partililerin araya girmesiyle önlendi. Mevcut CHP İl Başkanı Bedri Serter sahneye çıkarak, partilileri sakinleştirmeye çalıştı. Divan Başkanı Bülent Tezcan, kongreye 10 dakika ara verdi.CHP İzmir İl Kongresi’nde Alaattin Yüksel ve Nevzat Kavalar, il başkanlığına aday oldu. Yüksel salona Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile girdi ve delegeyi birlikte selamladı. Kavalar için ‘İşte örgüt işte başkan’ sloganı atıldı. Seçimin çarşaf listeyle yapılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Işın kılıcı örneği

CHP Genel Başkanlığı’na aday olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, salonda partililere seslendi. Ancak partililerin çoğu kulis faaliyeti için dışarıda olduğundan sözlerini çok duyan olmadı. Balbay, vizyondaki Star Wars filmini hatırlatarak, “Bu filmde ışın kılıcı var. İnsanın hayal ettiği bir şey yakın gelecekte gerçekleşir. Hayaliniz nedir CHP’liler! Sadece delege olmak mı? 2019’un belediye başkanlıklarını paylaşmak mı? Hayaliniz buysa yüzde 25 bize yeter, çok bile. Hayaliniz bugünkü AKP faşizmine son vermekse daha büyük hayaller kurmalıyız” dedi.

Haberin Devamı