Gazete Vatan Logo

Tunca Nehri buz tuttu

Kar yağışı nedeniyle TEM'in ulaşıma kapanması sonucu Edirne'den İstanbul'a otobüs seferleri iptal edildi

Çorlu'da mahsur kalan 500 yolcu ekipler tarafından kurtarıldıktan sonra geceyi yurt ve alışveriş merkezinde geçirdi. Soğuklar nedeniyle Tunca Nehri buz tuttu.

Trakya'da dün gece başlayan kar yağışı ve şiddetli rüzgâr yaşamı olumsuz etkiledi. Edirne'de hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceye kadar düştü. Aşırı soğuk nedeniyle Tunca Nehri buz tuttu. Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nde Tunca Köprüsü'nün olduğu bölüm dondu. Edirne Belediyesi çiçekleri soğuktan korumak için üzerlerini poşet ile örttü.

İstanbul yönüne TEM'de Edirne, Babaeski ve Lüleburgaz yönüne gidecekler D-100 Karayoluna yönlendirildi. Çorlu- Misinli arasında aşırı tipi nedeniyle geçişlere kontrollü olarak izin veriliyor. Kar yağışı nedeniyle Kırklareli Demirköy, Bulgaristan'a açılan Dereköy yolu, Saray Çerkezköy yolu ve Vize saray Yolları ulaşıma kapandı.

Tekirdağ'ın hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü. Çorlu Belediyesi gece meydana gelecek lodos nedeniyle halkı soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

TEM'in Çorlu yönüne yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece yolda kalan 8 otobüsün yolcuları kurtarılarak Çorlu Endüstri Meslek Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu ile Orion Alışveriş Merkezi'ne yerleştirildi. Tipi nedeniyle yolda kalan araçların yardımına sivil savunma araçları ve polis ekipleri yetişti. Çorlu Kızılay Derneği yolda kalanlara su, helva, zeytin, kaşar peyniri, meyve suyundan oluşan kumanya paketleri dağıttı. Yollarda kalan yaklaşık 20 TIR, akaryakıt istasyonlarına çekildi. TEM'in Çorlu yönünde yaklaşık 20 kaza olurken, 3 kişi yaralandı.

İstanbul'dan Bulgaristan'a gitmek için hareket eden Bulgaristan plakalı yolcu otobüsü Çorlu çevre yolunda kara saplandı. Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Angel Angelov'u arayan yolcular, yolda kaldıklarını bildirdi. Başkonsolos, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak yolda kalan ve içinde 40 kişi olan otobüsün kurtarılmasını istedi. Çevre yoluna giden trafik polisleri ve sivil savunma ekipleri, iş makineleriyle 1 saat süren çalışma ardından otobüs kurtarıldı. Bulgaristan otobüsü daha sonra tekrar yoluna devam etti.

KIRKLARELİ ARAÇLAR YOLDA KALDI

Kırklareli'nde hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. Poyrazdan saatte 60 kilometre esen rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi.

Vize İlçesi'nin çevre il ve ilçelerle yoğun tipi nedeniyle bağlantısı kesildi. Kırklareli merkezde kar yağışı görülmezken sıcaklık sıfırın altında 12 dereceye kadar düştü. Karayolları ekipler Vize-Çakıllı-Saray yönünde yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Çakıllı- Saray yönünde yoğun tipi nedeniyle sürücüler yolda ilerlemek zorluk çekiyor. Görüş uzaklığının 30 metrenin altına düşmesi ve tipi nedeniyle yol açma çalışmaları güçlükle sürdürülürken fırtına nedeniyle yaklaşık 150 gemi Kırklareli'nin İğneada Beldesine sığındı.

Haberin Devamı