Çok tuhaf günlük-46

Haberin Devamı

Okur mail’lerinden sonra Pakize Suda da yazınca dayanacak gücüm kalmadı. En azından pazartesileri günlüğümü yazmaya devam etmem gerekecek. Pakize Suda bende nedense kayıtsız şartsız itaat etme arzusu uyandırıyor.

***


Teoman’a kötü haber: Attığı yumruk dünyayı daha güzel bir yer haline getirmeyecek. Magazin muhabirleri yine aynı baskıyı yaşayacak. Onlar da kendi hayatlarını mahvetmek yerine ünlülerin hayatını mahvetmeyi tercih edecek.

Bence günümüzün en iyi şarkı yazarı olan Teoman’ın yapacağı en güzel beste bile bu gerçeği değiştiremez.

***


“Tanıştığınızda sizi şaşırtan ünlüler” klasmanında Metin Arolat bence zirveye oynuyor. Son derece normal ve insanın gözlerinin içine bakarak konuşan bir centilmen. Egosunu alt etmeyi bu kadar başarmış birinin karşısında insan hem hayranlık hem de kendi olgunluğundan şüphe duyuyor.

***


Müzik dünyasının karizmatik bas gitaristi Ete Kurttekin solo albümünün hazırlıklarını sürdürüyor. Yapımcı Gülengül Arlıel’in doğum günü partisinde hem Rum müziği dinliyor hem konuşuyoruz. Son bir ay içinde onar kilo vermeyi başardığımız için karşılıklı iltifatlar sıralıyoruz.

Rejim muhabbetinin sonunda şu veciz sözü söylüyor Ete: “Karar vermemiz gereken yaştayız arkadaşım. Bundan sonra ya patates olacağız ya adam.”

***


Edebiyatı bırakmak mı istiyorsunuz? Hemen Zadie Smith’in son romanı “Güzelliğe Dair”i okuyun.

Henüz 32 yaşındaki, Jamaika kökenli bu ufak tefek kadının 500 sayfa boyunca döktürdüğü hüner karşısında o kadar utanıyorsunuz ki elinize kalem almak içinizden gelmiyor. Büyük yazarların bir görevi de bu olmalı: Yani bizim gibi kifayetsiz muhterislere haddimizi bildirmek. Zadie’nin kitaplarını daha çok kişi okusa dünyadaki edebiyatçıların nüfusu yarı yarıya azalırdı.

***


Cem Yılmaz ile Cansu Dere, çocuk sahibi olmak konusunda basına çelişkili şeyler söylemiş. Bence ünlü çiftleri birbirine düşürmek için yapılabilecek en büyük hainlik çocuk konusunu açmak. Ünlü olmayan çiftlerse birbirlerine girmeyi magazinciler olmadan başarıyor. Aradaki fark bundan ibaret.

DİĞER YENİ YAZILAR