Kaset çalışmalarım

Şu dünyada gerçekleşmek bilmeyen iki emel var: Rusların sıcak denizlere inme arzusu ve benim albüm

Haberin Devamı

Şu dünyada gerçekleşmek bilmeyen iki emel var: Rusların sıcak denizlere inme arzusu ve benim albüm.

Ne zaman meraklı bir okur “peki albüm ne zaman çıkacak?” diye sorsa, Muhsin Bey filmindeki Ali Nazik gibi başımı öne eğerim. “Bizden geçti artık” duygusu, müşkülpesentlik ve oluşmayan şartlar bugünlere getirdi beni.

Bu sefer de eşim dostum arkadan ittirerek yeni bir albüm sürecine soktular fakiri. Onlara yıllardır gitarımla çaldığım şarkıların kaydedilmesi için imkânlar imece usulü bir araya getirildi.

Yoksa Ruslar sıcak denizlere inmekte miydi?

***

Tabii kara bahtım da harekete geçti hemen. Değerli müzik eleştirmeni Naim Dilmener, geçtiğimiz haftalarda Radikal’de yazdı acı gerçeği:

“Müzik endüstrimizin (ya da piyasamızın) tamamen çöktüğü bir yıl oldu 2006. Şu an her şey tam olarak dip noktasında. Hiçbir firma ya da prodüktör yeni isim aramıyor, yeni proje geliştirmiyor.”

Herkes şarkıları internetten indirdiği için, firmalar açısından albüm yapmanın anlamı kalmamıştı... İtiraf edeyim, “acaba ben vazgeçsem her şey düzelir mi?” diye düşündüğüm bile oldu. Neyse ki dostlarım beni teselli etti. Kötü şansımın koca bir sektörü çökertmeye yetmeyeceğini söylediler.

***

Malumunuz, adını bir şekilde duyuran her vatan evladı günün birinde “kaset çıkarır” ülkemizde. Takdir edersiniz ki bu kategoride ele alınmaktan da hafif korkuyor insan. Ne de olsa herkes ortaokuldan beri rock gruplarında çaldığımı, Kumdan Kaleler’i ya da Müslüm Gürses, Ajda Pekkan ve Haluk Levent gibi isimlerin seslendirdiği şarkılarımı bilmek zorunda değil.

Ayrıca, önümde “rol model” de yok. Bugüne kadar Recaizade Mahmut Ekrem ya da Orhan Pamuk’un rock albümü yaptığını duymadığımdan, kimi örnek alacağımı bilemiyorum.

Ama şaka bir yana, müzik endüstrisinin gerçek emekçileri için üzülüyorum asıl... En azından yaşadıkları zorlukları görme fırsatı buldum. İnternetten indirdiğimiz her şarkı, onların ekmeğine indirilmiş bir darbe aslında. Üstelik halkımızın ben bu yazıyı yazdım diye interneti bırakıp koşa koşa albüm almaya gideceğini de pek sanmıyorum. Bu yüzden tüm müzik sektörüne kolaylık diliyorum Allah’tan; bizim albüm çıksa da, çıkmasa da...

DİĞER YENİ YAZILAR