Gazete Vatan Logo

Tümgeneral Çubuklu da Hasdal Cezaevi’ne gitti

Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubukçu dahil 3 kişi tutuklandı

İnternet andıcı davasında hakkında yakalama kararı bulunan Korg. Otuzbiroğlu, Tümg. Çubuklu ile Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı. Çubuklu, “Belge hukuka uygunsa paraflarız. Daha sonra üst makama göndeririz. Üst makam Genelkurmay Başkanı’dır. Benim parafe ettiğim bölümde hukuka aykırı bir şey yok” dedi

İnternet andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen Balyoz davasının tutuklu sanığı Korgeneral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile Albay Hulusi Gülbahar İstanbul Adliyesine getirilerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Genelkurmay Adli Müşaviri Çubuklu, Genelkurmay Başkanlığı’na ve komuta kademesine hukuki hizmet verdiklerini, soruşturma sırasında iki albayın verdiği ifadeyi hatırlatarak “Murat Uslukılıç ‘Biz andıcı götürdük düzeltme yapıldı hizmete sokuldu’ demiş. Adli müşavirliğin görevi hukuka uygun hale getirmektir. Tüm belgeler bize gelir zaten. Hukuka uygunsa paraflarım. Değilse nedenini izah eder düzeltilmesini isterim. Bu andıçta da yapmış olduğum budur” dedi.

Üst makama göndeririz

Albay Ziya İlker Göktaş’ın da ‘andıcı imzaladığını, ancak kafasına takılan şeyler olduğunu, adli müşavirlik imzaladığı için sakınca olmadığını düşündüğünü’ söylediğini belirten Çubuklu, “Belge hukuka uygunsa paraflarız. Daha sonra biz üst makama göndeririz. Üst makam Genelkurmay Başkanı veya ikinci başkandır. Andıçta benim parafe ettiğim bölümde hukuka aykırı bir şey yok. Buna kimsenin itirazı da yok” dedi. Söz konusu andıç ile geçmişte işlendiği iddia edilen suçlara kılıf hazırladığı suçlamasının yapıldığını ifade eden Çubuklu, “Bu andıç geçmişteki suçları ortadan kaldıramaz, kılıf da olamaz. Bu Meclis’ten çıkan bir kanun gibidir” ifadelerini kullandı.

Sitelerin 1998’den itibaren kullanıldığını ve amacın TSK’ya karşı menfi yayınlara karşılık vermek olduğunu savunan Çubuklu, Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitelerinin tedariki için imzaladığı belge olduğunu söyledi. 2007 ve 2008 yıllarında da MSB’nin onay belgelerinin olduğunu kaydeden Çubuklu, “Bu siteler hükümete karşı değil kötü niyetlere karşıdır” iddiasında bulundu.

İfadesinde MOBESE örneğini veren Çubuklu, “MOBESE kuruluyor halkın güvenliği için. Emniyetin adli müşavirliği onay veriyor. Kullanan 2-3 kişi şantaj için evleri, vatandaşları dikizliyor. Sonra yakalanıyor. ‘Kim onay verdi bu MOBESE’ye?’ deniyor. Adli müşavirlik. Böyle şey olmaz” dedi. Haklarındaki karar yüzlerine okunan üç asker tutuklandı.

Haberin Devamı