Gazete Vatan Logo

Tüm yurtta 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.

Tüm yurtta 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.

İstanbul

Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'na kurulan "15 Temmuz Demokrasi Kürsüsü"nde, tarihçi-yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile gazeteciler Murat Yetkin ve Akif Beki vatandaşlara hitap etti.

Afyoncu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi vatandaşların, gösterdikleri birlik ve beraberlikle Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birine imza attığını söyledi.

Murat Yetkin de 15 Temmuz gecesi darbe yanlısı askerlerin Doğan Medya Center binasına girmesine değindi.

Akif Beki ise 15 Temmuz gecesi Frankfurt'ta bulunduğunu belirterek, Türkiye'de olamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İzmir

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İzmirliler, Konak Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Bitlis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okuttu.

Haberin Devamı

TOKİ camisinde bir araya gelen Ahıska Türkleri ve Türk Kızalıyı Ahlat Şubesi yetkilileri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Eskişehir

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vilayet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaylarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Çanakkale

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlara, Malatyalılar Derneği üyeleri pilav ve ayran, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ekipleri de su ikram etti.

Yalova

Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Yalovalılar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.

Haberin Devamı

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Balıkesir

Balıkesir'de akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.

Büyükşehir belediyesinin meydana kurduğu tırda belediye bando takımı konser verdi.

Dev ekranlarda darbeyle ilgili çeşitli yayınların izlendiği meydanda geçenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konutunun bulunduğu kışladaki Hz. Ali Camisinin imamı Balıkesirli Bekir Köse, dua okudu.

Sakarya

Sakarya'daki Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşların nöbetine, sanatçı Uğur Işılak da sevilen şarkılarını seslendirerek destek verdi.

Katılımcılara hitap eden Işılak, 15 Temmuz'dan bu yana Anadolu'yu gezdiklerini ve meydanlarda vatandaşlarla bir araya gediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Zonguldak

Zonguldak'ta da FETÖ darbe girişimine tepki, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" ile sürüyor.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izleyerek gelişmeleri takip etti.

Edirne

Edirne Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydanlara kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sırasında yaptığı konuşmaları ve olay gecesi yaşanan görüntüleri izledi. İlahilerin okunduğu gecede, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da darbe yanlılarının, milletin şanlı direnişi karşısında mağlup olduğunu söyledi.

Kırklareli

Kırklareli Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu gecede, dualar edildi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT-1 de katıldığı canlı yayın programını izledi.

Adana

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetine çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde, darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu. Mitingde, şehitler için dua edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, tekbirler getirmenin yanı sıra "Vatan sana canım feda", "Ya Allah Bismillah Allahu ekber" sloganları attı.

Mersin

Mersin'de vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelerek, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla çalınan marş ve şarkılara eşlik eden vatandaşlar, alan içerisine kurulan platform aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programındaki canlı yayınını izledi.

Hatay

Hatay'da FETÖ darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda sürüyor.

Parkta toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaylarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Trabzon

Trabzon'da Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen program, İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların edildiği demokrasi nöbetinde, vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra vatandaşlar, darbe gecesi ülke genelinde yaşanan olayları sinevizyondan izledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı alanda gösteri yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan vatandaşların alanda bekleyişi devam ediyor.

Gümüşhane

Gümüşhane'de Atatürk Caddesi’nde devam eden demokrasi nöbetinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetine destek veren Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Hakkari’den Edirne’ye, Mersin’den Sinop’a Türkiye’nin 81 ilinin en büyük meydanlarında demokrasi nöbeti tutulduğunu söyledi.

Giresun

Giresun'da vatandaşlar Atatürk Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşları üyeleri ise meydanda kurdukları çadırlarda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuyor. Alandaki nöbet tutan vatandaşlara ayrıca çay da ikram ediliyor.

Bayburt

Bayburt'ta valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. Vatandaşlar burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'de katıldığı programdaki açıklamalarını dinledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Rize

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda FETÖ darbe girişimine tepki göstermek amacıyla vatandaşların Rize'deki "demokrasi nöbeti"ne katılan eski milli futbolcular Tanju Çolak ve Ali Gültiken burada vatandaşları selamladı.