Gazete Vatan Logo

Tüm SSK Sigorta Sorgulama Detayları E Devlette!

SGK borç sorgulama yaparak vatandaşların SGK’ya olan borcunu öğrenmesi mümkündür. SSK sigorta sorgulama uygulamaları arasında yer alan SGK borç sorgulama online yapılmaktadır.

Tüm SSK Sigorta Sorgulama Detayları E Devlette!

SGK’nın vatandaşlara sunduğu hizmetler ile birlikte prim ödemesi de zorunlu tutulmuştur. Özellikle Bağkur gibi sigorta türlerinde prim ödemeleri vatandaşların bizzat kendi tarafından yapılmaktadır. Bu açıdan her ay gerçekleşen prim borçlanması karşılığında vatandaşların Bağkur prim ödemesi yapması gerekir. Bağkur ve Genel Sağlık Sigortası gibi sigortalar için yapılacak olan SGK borç sorgulama sayesinde borçlar daha yakından takip edilerek güncel dönem içerisindeki borç miktarı öğrenilebilir. Bu açıdan SSK sigorta sorgulama hizmetleri kapsamında sigortalı ya da sigortasız olan vatandaşlar SGK borç sorgulama yapabilir. SGK borç sorgulama işlemlerinin yapılması için resmi olarak platformda hazırlanmış durumdadır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK web tahsilat adı verilen servis sayesinde kolay bir şekilde SSK sigorta sorgulama yaparak borç bilgilerine ulaşım sağlanabilir. SGK borç sorgulama kapsamında vatandaşların ilgili tahsilat servisine giriş yapması gerekir. Sayfada dahil olan hizmetler arasından yapılacak olan seçim ile birlikte kolayca borç sorgulaması yapılarak bilgi alınabilir. Sorgulama konusunda ekranda hangi borç durumu seçiliyorsa ilgili borca ait vatandaşların herhangi bir ödeme yapıp yapmadığı görünmektedir. Bu açıdan vatandaşların resmi olarak oluşabilecek tüm borçları için web tahsilat servisi üzerinden SGK borç sorgulama yapması yeterli olacaktır. Bu sayede tüm vatandaşlar borçlarla ilgili bilgi alabilecek ve borç durumunu görüntüleyebilecektir.

Haberin Devamı

SGK borç sorgulama yaptıktan sonra vatandaşların borçlarını ödemesi de mümkündür. SSK sigorta sorgulama yaptıktan sonra ekranda olan borçların seçilmesi ile birlikte ödeme adımlarına geçilebilir. Ödeme konusunda ise vatandaşların kredi kartını kullanması gerekir. Kullanılacak olan kartlar üzerinden kolay bir şekilde borç tahsil edilecek ve kişilerin borçları sistemden düşülecektir. Bu açıdan sunulan SSK sorgulama işlemleri vatandaşların kuruma gitmesine gerek bırakmadan işlemleri internet ya da cep telefonları üzerinden gerçekleştirmesini sağlamaktadır. Bu açıdan sizler de başta SGK borç sorgulama olmak üzere tüm SSK sorgulama işlemlerinizde online hizmetlerden yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşların borç dışında sigorta ile ilgili bilgileri de öğrenmesi mümkündür. Bu konuda e devlet kapısı üzerinden sunulan SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir. SSK sigorta sorgulama hizmetleri 4A, 4B ve 4C’ye göre değişiklik gösteren ve kategorilendirilmiş olan hizmetler içermektedir. Bu açıdan vatandaşların SSK sorgulama yapmadan önce ilgili sigorta türüne ait hizmet seçmesi gerekir. Bu sayede ilgili hizmetten sorunsuz bir şekilde bilgi sağlanabilir. Herhangi bir ücret gerekmeden yapılacak olan SSK sorgulama işlemleri sayesinde tüm vatandaşlar kolay bir şekilde sigorta bilgileri görüntüleyebilir ve bilgisayardan inceleyebilir. Eğer sizlerde sigorta ile ilgili merak ettiğiniz soru işaretlerini gidermek istiyorsanız SSK sorgulama hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz. Üstelik e devlet kapısı üzerinden sunulan tüm SGK sorgulama işlemleri ücretsizdir.

Haberin Devamı