Gazete Vatan Logo

Tüm liderlerin kabrinde dua etti

‘Çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu, Özal, Erbakan ve Menderes’in mezarlarının ardından dün de Türkeş, Ecevit ve Yazıcıoğlu’nun kabirlerini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu dün eski DSP lideri ve başbakanlardan Bülent Ecevit, eski MHP lideri Alparslan Türkeş ve eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarlarını ziyaret ederek dua etti. İhsanoğlu’nu, Yazıcıoğlu’nun Ankara Hamamönü’nde bulunan Tacettin Dergahı’ndaki kabrine gelişinde BBP yetkilileri ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu karşıladı. Yusuf Yazıcıoğlu, İhsanoğlu’na, “Türkiye’nin herkesi kucaklayan, Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle herkesi birlikle kucaklayıp sahip çıkan bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var.Bu da sizsiniz, sizinleyiz” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici’nin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıklamasının ardından, Alperen Ocakları tepki göstermişti.

Ekmek sorusuna tepki

Öte yandan İsanoğlu dün Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ekmek fiyatı sorusuna tepki gösterdi. İhsanoğlu’na bir basın mensubu, “Anadolu insanının sizin hakkınızda şöyle bir tespiti var; ’Ekmeleddin İhsanoğlu, uzun sürü halktan kopuk kaldı. Halkın içersine karışamadı.’ Mesela şöyle ilginç bir görüş var ’Eminim ki sloganı ’ekmek’ olan Ekmeleddin İhsanoğlu, ekmeğin fiyatı nedir bunu dahi bilmiyordur.’ şeklinde görüşler belirtiliyor. Buna ne derseniz ? Ankara’da ve İstanbul’da ekmek ne kadar efendim ?” diye soru yönetti.

Haberin Devamı

İhsanoğlu ise, “Ekmeğin fiyatını bilmiyorsanız ben size söyleyeyim. Ekmek 1 Lira’dır. Halk ekmeği ise 60 Kuruş’tur. Cevabım yeterli değilse Siz benim ağzımdan istediğiniz cevabı yazabilirsiniz. Çünkü sizin adetinizdir” diye konuştu. Basın mensubu ise İhsanoğlu’na “Ben halkın görüşünü yansıtmaya çalıştım” dedi.