Gazete Vatan Logo

Tüm istihbarat servisleri onun peşinde

3 dil bilen Türk Yılmaz El Kaide savaşçısı

Tüm istihbarat servisleri onun peşinde

Türkiye’de askerliğini yaptı, ailesiyle Hollanda’ya gitti. 2009’da Hollanda ordusuna yazıldı. 2 yıl sonra radikalleşerek ordudan ayrıldı. Şimdi Suriye’de çarpışıyor...

Avrupa’dan El Kaide’ye katılanlara eğitim veriyor. Çektiği fotoğraflar ve internetteki yorumları olay oldu. Tüm istihbarat servisleri Yılmaz’ın peşinde...

Henüz 20’li yaşlarında. Türk anne babanın çocuğu. Adı Yılmaz, soyadını bilen yok. Ama Suriye’de muhalif saflarda çatışıp da internette bu kadar ünlü olan biri daha yok... Chechclear takma adıyla Ask.fm sitesinde 15 gündür yazdıkları, şimdi kapalı olan Instagram sitesine koyduğu fotoğraflar Hollanda’da olay oldu. Çünkü o Türkiye’de askerliğini yaptıktan sonra gittiği Avrupa’da daha 2 yıl öncesine kadar NATO’nun en önemli ordularından Hollanda ordusunun askerlerinden biriydi. Hollanda basını, ‘Eski askerimiz El Kaideli oldu, Suriye’de savaşıyor’ diyerek Yılmaz’ın fotoğraflarını yayınladı.


Sosyal medya kullanıcısı

Suriye’de savaşan yüzlerce cihadçının aksine Yılmaz’ın en büyük özelliği yüzünü gizlememesi ve savaşın çok önemli detaylarını ve fotoğraflarını internette paylaşması. Her gün uydu bağlantısıyla internete bağlanıp Ask.fm sitesinde dünyanın dört bir yanından gelen sorulara İngilizce, Felemenkçe ve Türkçe olarak yanıt veriyor. Yazdıklarını okuduğunuzda 3 dil bilen Yılmaz’ın birçok savaşçıya göre oldukça entelektüel olduğunu görebiliyorsunuz. 1 yılı aşkın süredir Suriye’de Türkiye sınırına yakın bir bölgede olduğunu söylüyor.

‘Suşi ve Nutella’yı özledim’

Yılmaz El Kaide’ye bağlılığını gizlemiyor. Suriye’de hem çatışıyor hem de askeri tecrübelerinden dolayı dünyanın dört bir yanından ‘şehit olmak için’ Suriye’ye gelen cihadçılara savaş ve silah eğitimi veriyor. Fırsat bulduğu her an Samsung Galaxy S3 telefonuyla fotoğraf ve video çekerek internete koyuyor. Espri anlayışı birçok insanı etkiliyor. En sevdiği yemeğin suşi olduğunu ve Nutella’yı çok özlediğini de defalarca dile getirmekten çekinmiyor.

The Times’a manşet oldu

İngiliz The Times gazetesi 21 Kasım’daki sayısında Suriye’de ölen İngilizler’i anlatan bir haber yapmış ve birinci sayfasında 3 kişinin görüldüğü bir fotoğraf yayınlamıştı. Yılmaz ölen kişinin (solda) kendi eğittiği cihadçılardan biri olduğunu, kendisinin de fotoğrafta ortada görülen kişi olduğunu itiraf etti. Oysa ki Times haberinde Yılmaz’ın adı geçmiyordu.

‘Kadın PKK’lı beni yaraladı’

Yılmaz, son iki haftadır çatışmalarda yer almamasını şöyle anlattı: Esad saflarında yer alan PKK/YPG ile çatışıyorduk. Bir PKK sniperi tarafından elimden vuruldum. Yaramın iyileşmesini bekliyorum. PKK’nın keskin nişancılarının çoğu kadın. Muhtemelen beni vuran da bir kadın savaşçıydı. En çok Hizbullah ve PKK’lılarla çatışırken zorlanıyoruz. Her ikisi de iyi eğitimli savaşçılar.

Justin Bieber’a rakip

Hollanda gazetelerinin geçen hafta kendisini iki tam sayfa haber yapmasının ardından Hollandalı bir kişi internette Yılmaz’a, ‘Hollanda’da artık Justin Bieber kadar popülersin’ mesajı yazdı. Yılmaz’ın cevabı en az onun kadar esprili oldu: Zaten Justin Bieber’ın da bir rakibe ihtiyacı vardı!

Amaç Esad’ı devirip Osmanlı’yı diriltmek

Hollanda’ya geri dönmemek üzere Suriye’ye geldiğini söyleyen Yılmaz, amacının Suriye’de zafere ulaşıp Esad rejimini devirerek bir İslami rejim kurduktan sonra ‘son gerçek İslam devleti’ dediği Osmanlı İmparatorluğu’nu diriltmek olduğunu belirtiyor. Suriye, Kürt, İngiliz ve Türk istihbaratının peşinde olduğunu söylüyor. Yine birçok cihadçının aksine savaş alanındaki bilgileri paylaşırken dürüst davranıyor. ‘Bir gün bir yeri biz ele geçiriyoruz. Bir gün Esad’ın adamları. İtiraf etmeliyim ki son zamanlarda Halep’te Esad güçleri bize üstünlük kurdu’ diyor. Kendisine gönderilen mesajlara verdiği cevaplar çok ilgi çekiyor. İşte örnekler:

- Hollanda’ya nasıl döneceksin?

- Ben dönmemek üzere buraya geldim. Zaten bana Hollanda’da artık istenmediğim söylendi.

- Esad sizi kukla olarak kullanıyor.

- Bence çok faz CSI Miami seyrediyorsun. Hala yayınlanıyor mu o dizi?

- Sizinle 11 Eylül’ü yapanlar arasında ne fark var?

- Burada Suriyeliler için her gün yeni bir 11 Eylül.

- Sence bu sene şampiyon kim olur?

- FC El Kaide...

- Chuck Norris’le Rambo’yu da çağırsanıza yanınıza, onlar da iyi savaşçılar...

- Çağırdık ama gelmeye korktular.

- Messi mi Ronaldo mu?

- Hahahahaha.

Haberin Devamı